Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache + php + oracle.dll + oci8.dll problem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
dthdth
Czesc,Mam prosbe do kogos kto taki temat juz przeszedl i wie co moze byc przyczyna wywalania sie serwera. Ale po kolei:1) Zainstalowalem apache 1 + php 4 + klient oracle'a. Wszystko dziala poprawnie (tzn. dziala php), ale gdy chce odczytac cos z bazy - potrzebuje dodac jeszcze rozszerzenia oraclowe czyli php_oci8.dll i php_oracle.dll.Gdy probuje zrestartowac serwery dostaje windowsowy komunikat typu 'program wykonal nieprawidlowa operacje i zostanie zamkniety'.2) Zainstalowalem EasyPHP, Krasnal, DServ, FoxServer, Wamp5 itd i dokladnie to samo. Zawsze wywala sie apache po odhaszowaniu lini extensions w php.iniDodam, ze skopiowalem te dwie biblioteki i wiele innych do katalogow Windows, Windows/system i Windows/system32Czy ktos ma moze wiedze co mozna z tym z robic? Spedzilem juz 2 dni nad tym i nie mam juz pomyslu co robic dalej sad.gif

Ok - dzisiaj sprobowalem jeszcze jednego - dopalic Php5 tak zeby sprobowac wszystkiego i co ciekawe - teraz apache pracuje stabilnie - juz sie nie wywala. Nie wiem o co chodzi, ale wazne ze chodzi. W zwiazku z tym ze bede musial pracowac na tej wersji php czy ktos moze mi powiedziec czy sa jakies wieksze roznice miedzy wersja 4 a 5? Jesli tak to jakie i ewentualnie gdzie mozna o tym poczytac.Pozdrawiamdthdth
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.