Programuję w ZendFramework. Do swojej aplikacji potrzebuję aktywnego PDO. W az.pl mam z tym problem. teoretycznie jest tam php 5.2.4 i on powinien miec PDO wbudowane ... ale jednak nie dziala. Skrypt:
<?php // If not loaded we could try loading it manually $prefix = (PHP_SHLIB_SUFFIX == 'dll') ? 'php_' : ''; } } ?>
zwraca mi informacje 'pdo_mysql unavailable'. Nie bardzo wiem co z tym zrobic. W pomocy az.pl jest napisane:
Czy mogę zmienić parametry php?
Tak, możesz zmieniać parametry php za pomocą plików .htaccess lub umieszczając w katalogu domowym własny plik php.ini z własną konfiguracją. Na wszystkich serwerach dostępne jest php5.
No i właśnie tylko tyle na ten temat znalazłem. Nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. czy w katalogu domowym ma byc dostępny kompletny plik php.ini, czy tylko cos co bedzie do niego dopisywane? Pozatym nierjak nie moge zauważyć działania takiego pliku ini. może ma ktoś pomysł co tam wpisać żeby napewno zobzaczyć jakieś efekty? A może ktoś już walczył z PDO na az.pl i mi podpowie co z tym zrobic?