Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache - po raz kolejny
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Piotrwusek
Przeczytałem przyklejone tematy na górze forum Apeche i szukałem na google i postepowałem jak kazali i nic mi nie wychodzi

Instaluje po raz setny Apache, gdy chcę włączyć to mówi że ten port jest używane więc zmieniam port na np. 79 no i się włącza ale co z tego że się włącza ale ja nie mam sie jak odwołać do tego portu

192.168.54.101:79 nie idzie

Więc moje pytanie jak uruchomić Apache na 80 porcie jak cały czas mówi że mam zapchany a powyłączałem wszystko

Mam jeszcze jedno zainstalowałem kiedyś PHPGreek a teraz szukam go i nie wiem jak go usunąć niema go nigdzie jak szukam w programach w panelu starowanie go niema ani na dysku ani nigdzie

Pozdrawiam

Piotrwusek
seaquest
Wyłącz Skype.

A jak nie, to spróbuj localhost:79 na początek.
A może między Tobą a internetem jest firewall i dlatego nie działa?
Piotrwusek
Cytat(seaquest @ 20.01.2008, 11:34:29 ) *
Wyłącz Skype.

A jak nie, to spróbuj localhost:79 na początek.
A może między Tobą a internetem jest firewall i dlatego nie działa?

1) mam włączonego wogule wszystko wyłączone
2) Gdy wpisze localhost:79 przegladarka wywali

Ten adres jest zastrzony

Ten adres zawiera numer portu sieciowego, który zazwyczaj nie jest wykorzystywany do przeglądania stron WWW. Firefox anulował żądanie dla bezpieczeństwa użytkownika.

3) mam przekierowane porty na ruterze i na kompie nie ma nawet zapory

Takie błedy

Gdy automatyczne się odpala

Gdy reczne odpalam
lszota
Dokładnie. Instaluj Apache przy wyłączonym Skype i Gadu-Gadu.
Programy te często pracują na tym samym, porcie co apache i go blokują, przynajmniej w chwili instalacji.
Po restarcie Apache działa jako usługa i będzie uruchamiany przed wymienionymi programami, więc nie będzie już konfliktu.
Piotrwusek
Dzięki pomogło...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.