Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [linux][debian] apache i php oddzielnie?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
webik
Witam

Mam taki oto problem, mam system Debian i na nim apache2 i php5 (5.2.5). Zainstalowalem PDO i PDO_MYSQL jednak coś dziwnego jest z tymi rozszerzeniami. Mam plik phpinfo.php który zawiera funkcje
Kod
<?
phpinfo();
?>

Jak uruchamiam z lini komend

Kod
php phpinfo.php

rozszerzenia są wyszczególnione i jak uruchomie plik wykorzystujący te rozszerzenia to wszystko jest ok

ale jak te same pliki wywołuje przez www to wyrzuca mi bład iż nie ma takiego rozszerzenia i w phpinfo również nnie ma żadnej informacji o tym, chociaż jest informacja o plikach ini które występują wpisy extension=pdo.so itd.

Czy macie może jakiś pomysł dlaczego tak jest?questionmark.gif Czyżby były to oddzielne silniki php?questionmark.gif

Pozdrawiam

Marcin
webdice
PDO kompilowałeś razem z PHP czuy do kompilowałeś? Jeśli to drugie to skompiluj jeszcze raz wraz z tą biblioteką.
webik
Witam

PHP instalowane z paczek (kompilowane przez dotdeb) a PDO dokompilowywane... Spróbuje zkompilować wszystko, ale dalej mnie nurtuje czemu to jest tak diametralnie rózne zachowanie przez bash'a i przez apache

Pozdrawiam

Marcin
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.