Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podstawka Pod Laptopa Warto?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
bambolo
Witam na allegro oferują podstawki chłodzące pod laptop:) warto w to zainwestowac biorąc pod uwage ze moja maszynka chodzi po 12h/D
czy nie ma sie co martwic o przegrzanie a szkoda daremnego brzęczenia z pod spodu sad.gif

Jakoś tak to wygląda

Pozdrawiam
kbsucha
Zalezy jakie masz temperatury na procesorze i grafice? Jak czesto laptop dziala w stresie? Teroetycznie do standardowego uzytkowania lapka wystarczy tylko regularnie przeczyszczanie otworow wentylacyjnych.

pozdr
michalkjp
Poszukaj sobie jakichś testów skuteczności tego wynalazku. Z tego co można sobie wygooglować pod hasłem "laptop cooling" takich urządzeń jest całe multum i każde ma inną skuteczność. Jeśli to ma trzy wentylatory, to może być lepsze niż średnia, ale też wcale nie musi być skuteczne np. materiał słabo rozprasza ciepło.
BTW. Czy na laptopie możesz włączyć skalowanie częstotliwości CPU?
webdice
Fajne, ja przykładowo często korzystam z laptopa w łóżku i często dolny wlot powietrza jest przysłonięty.
AxZx
@webdice jestes zmuszony do korzystania z laptopa w lozku czy jestes maniak?

a w temacie: jak czujesz ze obudowa jest goraca i standardowy wentylator nie daje rady to moze ci sie to przydac. ale jak 12 godzin dziala i .. dziala to chyba nie jest ci to niezbedne.
webdice
~AxZx często to może za dużo powiedziane, lubię się połączyć z laptopem, a nie ciągle siedzieć przy biurku. Oczywiście w takich sytuacjach bash, forum itp winksmiley.jpg.

Co do tematu, nieraz zdarza mi się zostawić tak laptopa na kilka godzin i nic mu się nie dzieje. Jeśli laptop stoi na czymś płaskim i ma prześwit na spodzie oraz temperatura jest w normie, możesz sobie spokojnie odpuścić zakup takiego sprzętu.
Wykrywacz
Ja ja gram w WoW'a to na kołdrze i po 10h laps działa, jak po prawie roku posiadania efekt jest taki że już nie bywa zupełnie cicho winksmiley.jpg

Aby używać tego co tu jest trzeba mieć biurko które to z kolei w zupełności wystarcza aby nie kupować takich dziwnych rzeczy. (Na biurku też gram i fakt mniej się w tedy grzeje i wyje ;P )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.