slash.
20.01.2004, 08:04:51
W jaki sposob moge umiescic w pliku jpg informacje np. o autorze - takie rzeczy mozna zrobic w photoshopie, robia tak rownie aparaty cyfrowe zapisujac info o ich ustawieniach, a nastepnie w jaki sposob to z czytac
Nie wiem dla czego funkcja exif_read_data() nie dziala u mnie na windzie - co moze byc tego przyczyna - mam biblioteke GD.
zrob update'a biblotek, i poczytaj manuala... tam jest wszystko !! jezeli nie znajdziesz, to znaczy ze nie ma
slash.
21.01.2004, 09:01:06
nie chce byc bezczelny - ale przeszukiwanie manualna to wiem, widocznie zagladlalem tam i nic nie znalazlem (byc moze przeoczylem), ale staram sie nie pytac o rzeczy ktore sa oczywiste lub ktore bez problemu mozna znalezc w manualu, jak sie juz pytam to widocznie sobie nie poradzilem - co zdarza sie, wiec chetnie uslysze pomoc, np. jakas dokumentacja formatu jpg, lub moze jest jakas klasa ktora spelni moje oczekiwania??
scanner
21.01.2004, 09:16:43
Domyślam się, że chodzi Ci o metadane zapisywane w pliku obrazka. Jelsi tak, to polecałbnym zaznajomienie się z opisem formatu JPG. Założe się, że jest w nim opisany odpowiedni offset dla takich danych. A póśniej powinny wystarczyć binary-safe funkcje obsługi plików.
slash.
23.01.2004, 17:03:37
dokladnie o to mi chodzi, bylbym jeszcze wdzieczny jakby mi kto powiedzial gdzie znajde specyfikacje jpg