Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykonywanie skryptu znajdującego się na innym serwerze.
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
pawel-1993
Nie wiedziałem za bardzo gdzie umieścić ten temat więc w razie mojej pomyłki prosiłbym o przesunięcie.
Wiem, że to co zaraz opiszę jest możliwe, ponieważ widziałem to na wielu stronach.

Chodzi mi o coś takiego co będzie potrafiło dodawać, pobierać, usuwać, oraz edytować rekordy w bazie danych przez inną stronę. Czyli jest strona www.kowalski.pl i www.jankowski.pl. Strona Jankowskiego chce za pośrednictwem strony Kowalskiego dodać rekord do bazy danych kowalskiego ale kowalski nie chce podawać haseł do bazy Jankowskiemu oraz chce udostępnić mu jak najmniejszą ilość kodu.

Myślałem nad rozwiązaniem tego problemu za pomocą ajaxa. Ale nie za bardzi mi idzie. Flash z miejsca odpada.
Prosiłbym o podanie jakiegoś przykładu lub powiedzenie za pomocą czego zrobić taką aplikację i mniej więcej na jakiej zadadzie ma ona działać.

Było by mi bardzo miło gdyby społeczność tego forum pomogła mi w rozwiązaniu powyższego problemu.

Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.
nevt
Tylko AJAX, w sieci, a także na tym forum jest mnóstwo przykładów i gotowców...
thm
należałoby się zainteresować web services
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.