A mianowicie jak odpalam skrypt AJAXowy który zaciąga teksty na jakiś podstronach to
pobiera mi normalnie informacje i je wyświetla.
Ale jak odpalam ten sam skrypt na stronie głównej portalu to skrypt nie działa, tzn
nie pobiera żadnych informacji.
Po wielu próbach i testach w koncu doszedłem że jest to wina błędnego adresu w skrypcie
a mianowicie w skrypcie jest budowany adres z którego ma pobrać informacje i wyświetlić na stronie
Miej więcej wygląda to tak
url: "index.php?mod="+mod+"&mode=ajax¶m="+param
No ale taki adres url działa tylko na podstronach, nie działa na stronie gł.
żeby skrypt działał na stronie głównej muszę dostawić adres domeny oraz ścieżkę gdzie jest plik index.php
przed powyższym url'em.
Ponieważ jest to strona testowa na której sobie coś tam dłubie adres jest miej więcej taki:
http://www.domena.com/katalog1/katalog2/katalog3/(i dalej już tak samo jak powyżej)
Czy ktoś wie dlaczego tak jest żeby na stronie głównej działał ten sam skrypt co na innych podstronach już działa
trzeba dostawiać domenę przed właściwym url'em? Co więcej jak dostawię domenę przed właściwym url'em to nie działa
skrypt na podstronach (czyli na odwrót).
Czy wszystko wróci do normy jak strona będzie już pod właściwym adresem: np: www.jasimalgosia.pl
Czym może być spowodowana taka dziwna sytuacja?
I czy można ją jakoś naprawić ?
Do AJAXa używam advajax.
Dzięki za pomoc.
Pomyliłem się, nie rozwiązało to problemu.
Podsumowując sytuacja (problem) wygląda tak:
Jak wchodzę po raz pierwszy na stronę i mam stronę główna
to nie działa mi AJAX, ale jak przejdę na kolejną podstronę i mimo że jest to ten sam kod
i skrypt to już AJAX mi działa, co więcej jak wrócę z powrotem na stronę główną
to AJAX też mi już działa mimo że sekundę prędzej nie działał...
Gdzie można szukać błędu...
O co tu chodzi?
Ktoś ma jakiś pomysł....