Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer z php.pl przeinstalowany
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
dragossani
W nocy z soboty na niedzielę został przeinstalowany serwer na którym działa php.pl. Będzie teraz szczelniejszy, mniej obciążony i wyposażony w najnowsze wersje softu.

Jeśli ktoś wychwyci usterki w funkcjonowaniu jakichkolwiek elementów serwisu, proszę o maila z informacją na adres: admin@php.pl
dragossani
Osoby które posiadają skrzynki pocztowe na php.pl otrzymają na PW informacje o zmianach w ustawieniach. Należy spodziewać się przymusu korzystania z SMTP-Auth.
GrayHat
gubi cookies (co chwile sie musze logowac), przy logowaniu zwraca e404 (nie wzuciles pliku login.php? winksmiley.jpg

czasami od tak se zwraca e404 :/
kubatron
Draggon ostatnio zauważyłem że forum długo się ładuje to jest problem mojej sieci czy serwera na którym jest php.pl :?:
Fo
wlasnie cos jest nie tak z logowaniem, ja chcac sie zalogowac po wpisaniu wszystkich danych zostalem przeniesiony do nieistniejacego linku czyli do czegos takiego jak : http://forum.php.pl?login.php...... czy jakos tak - niewiem, domenka forum.php.pl nie chodzi ?
enceladus
Po zalogowaniu wszystkie posty miałem jako przeczytane smile.gif

Co do słabego działania php.pl to wina TPSA. php.pl stoi na WSKIZ-ie, a WSKIZ ma łącze z PCSS-u. W ubiegłym tygodniu TPSA przycięła bramkę ze swojej sieci do POZMAN-a. Z tego samego powodu kurnik.pl o2.pl tez mają problemy.
enceladus
Wszystko jest tutaj:
http://www.man.poznan.pl/alert.html
spenalzo
To są ale zafajdane złodzieje angrysmiley.gif angrysmiley.gif Nie dość, że każa sobie płacić jak za zboże, to jeszcze takie coś robia. angrysmiley.gif
Ale w końcu to ludzka rzecz, okradać.
GrayHat
my jutro z kolegami i kolezankami (kolo 50 osob ludu) z mego blokowiska dzwonimy na blekitna w tej sprawie i w sprawie puli ip 83.0.0.0/11 :/

ciekawe jak to blekitna wytrzyma.... winksmiley.jpg

wkoncu: to ludzka zecz... wygadac....
Seth
Po zmianach w konfiguracji forum blad 404 nei powinien sie juz pojawiac.
menic
Ale predkosc wczytywania forum jest tak makabryczna ze mozna epilepsji dostac. sad.gif Strona mi sie kilka minut wczytuje....
Seth
Hmm... umnie dziala blyskawicznie.
rzseattle
U mnie sie laduje tragicznie a nie blyskawicznie. Inne fora smigaja a php.pl sie wlecze jak zlow. Czesto zdaze napisac wiadomosc zanim strona sie zaladuje do konca.
spenalzo
Jak korzystam z proxy to mi sie w porywach minute ładuje, średnio dwie.
Jak nie używałem proxy to przez 20 minut sie strona nie otworzyła.
Może to przez cudownego TelePsa?
enceladus
Cytat
Hmm... umnie dziala blyskawicznie.

Teraz faktycznie działa trochę szybciej. Ale sprawa TPSA-POZMAN jest faktem. Jeśli wchodzisz przez innego operatora działa szybko.
BTW. O2 podowno już wynosi się z POZMAN-a.
menic
Może marudze, ale czy nie dałoby sie coś zrobic aby przyspieszyc działanie forum? Bo teraz to az mi sie nawet odechciewa przeglądac tematy i wogle wchodzic na php.pl :? :x
kubatron
Cytat
Ale predkosc wczytywania forum jest tak makabryczna ze mozna epilepsji dostac. sad.gif Strona mi sie kilka minut wczytuje....

No jeszcze jedna osoba której się tak ładuje, ostatnio niemogłem wogule forum ogladnąć.Łącze mam dobre Dsl a tak powoli :cry:
enceladus
Czytajcie posty wyżej - to problem łącza z TPSA a nie serwera - jedynie wyjście to przenieść serwer do innego providera - chyba że POZMAN coś wywalczy.
kubatron
Cytat
Czytajcie posty wyżej - to problem łącza z TPSA a nie serwera - jedynie wyjście to przenieść serwer do innego providera - chyba że POZMAN coś wywalczy.

Tylko jakos inne strony mi sie ładują szybciutko :cry:
spenalzo
Ehh kubatron.... :?
Czy inne strony są też w sieci POZMAN ?
radziel
Hm... ma się teraz rozumieć że wznowienie działania serwera IRC to kwestia tylko kilku dni? // brakuje mi pomocy 24 / 7 w tygodniu snitch.gif
kwiateek
Cytat
Hm... ma się teraz rozumieć że wznowienie działania serwera IRC to kwestia tylko kilku dni? // brakuje mi pomocy 24 / 7 w tygodniu snitch.gif

Ja już nie wystarczam biggrin.gif

Pozdrawiam.
menic
Cytat
Cytat

Ja już nie wystarczam biggrin.gif

Pozdrawiam.

To wy az tak bliko siebie aaevil.gif 8O tongue.gif
dragossani
Ze względu na poczynania TPSA serwis php.PL przekierowaliśmy innym kanałem. Osoby które miały problemy z dostępem do serwisu proszę o opinie. Dajcie znać czy jest zauważalna poprawa.
spenalzo
8O Teraz to nie wiem czy strona sie już przeładowała czy nie nacisnąłem F5 - tak szybko chodzi aaevil.gif
scanner
@Praca (polpak 2MBit): lekko zwolniło, ok. 3 sek ładowanie (stawiam na moje łacze: zawsze przed 15.00 jest coś przybite.
@Dom: (sdi, serwis nieosiągalny praktycznie popołudniami): Jest dobrze. Moderator wraca do pracy smile.gif
Bakus
Na neostradzie chodzi znacznie szybciej...

Wielkie dzięki i gratulacje z okazji udanej operacji... winksmiley.jpg
enceladus
Hehe... pula edukacyjna IP POZMAN-a ma wyższy priorytet niż komercja smile.gif i dlatego szybciej działa.
dragossani
Enceladus jak widzę, ma dobre metody węszenia co w trawie piszczy. Jest dokładnie tak jak napisałeś. php.PL mogliśmy tym kanałem puścić - niestety nic więcej. Do elementów komercyjnych musimy zestawić dodatkowe łącze. Ehh...
Zepco
Śmigam na neo+ i teraz widać różnicę. Nie trzeba czekać 5 min na ładowanie. Zdecydowanie jest poprawa w szybkości działania.
Seth
Heh... a umnie idzie strasznie wolno :/
kubatron
Cytat
Heh... a umnie idzie strasznie wolno :/

Ja i menic też to muwilismy tongue.gif
DeyV
no cóz - co prawda nie wiem, czy to dobra pora na testy (choć jeszce wczoraj o tje porze nie miałem sznas na wejscie na forum) ale z przyjemnością mogę powiedzieć - forum chodzi jak dawniej.
itsme
prawda jest taka ze powrocilismy do poprzedn iego stanu :-) co mnie neizwykle Cieszy

teraz kopanie po kostrach stanie sie niezwyle przyjemne :-)
reViVer
php.pl u mnie chodzi tak jak zawsze(szybko) biggrin.gif
I tak ma być 8)
menic
biggrin.gif/ =D> biggrin.gif/
Bora
u mnie znów jest jak dawniej czyli szubko za co dziękuje
GrayHat
neo na puli 83.0.0.0/11
serwis smiga git biggrin.gif biggrin.gif/
GeoS
Nie wiem czy to wina przegladarki, proxy, czy moze serwerka, ale czasem mi wyswietla sie koncowka odbieranych naglowkow HTTP i widze HTMLa ;(
spenalzo
A ja średnio co 2-3 odwołania do serwera mam "Connection refused".
Kocurro
Łącza TelEnergo w Kutnie - działa śrendnio (od 5-20 sekund)
Łącza Polpak w Kutnie - tragedia (od 30 sekund do 3 minut - nie gwarantowane wyświetlenie)

Aha i problem z logowaniem... - muszę dwa razy wprowadzać konto/hasło oraz wszystkie posty pojawiają mi siejako przeczytane...

poza tym jest git...

ogólnie dziaął lepiej niż miesiąc temu...
GeoS
W chello.pl nie ma problemow z ladowaniem sie forum (prawda Seth tongue.gif ), natomiast dziwia mnie te akcje z naglowkami.
Fo
hmm tak OT : http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...utomatically%29 mozna by cos z tym chyba zrobic ? moze cos tam przeszkadza ?
DeyV
dla wszystkich chętnych - ponownie przypominamy.

"Nie pytaj, co php.pl moze zrobić dla Ciebie.
Spytaj, co Ty możesz zrobić dla php.pl!"

Źródła jak zawsze chętnie udostępnimy (a wtedy strona mogłaby być doprowadzona nawet do XHTML - jak sądzę - nikt nie miałby niczego przeciw temu...)
GeoS
GZIP jest wlaczony :?:
Seth
Tak
Kocurro
Pan Spenalzo dał mi do zrozumienia, żebym tu dopisał swoją uwagę co też czynię...

Pojawiają sięu mnie problem z ładowaniem forum - albo nie odnajduje go wogóle, labo odczytuje niekompletne, albo nie ładuje css'a...

dzieje się tak falami...pojawai się moment kiedy nie wchodzi i mogę odświeżać lae to nic nie daje...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.