Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: system newsow
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
JOHNY
Nie wiem czy ten temat był już. Zrobiłem sobie prosty system newsów z obsługa spod www (dodawanie, edycja, usuwanie, stroniconowanie) ale moje pytanie jest trochę inne.
Rozchodzi mi się jak zorbić coś takiego:
1. Jak mam dodaj newsa który idzie do bazy mysql, pisze sobie w oknie naciskam enter daje dodaj a tu patrze na stronie nie ma pod spodem wyrazu poprzedzonego enterem. sad.gif Musze wpisywać znacznik [xml:1:90eb687f3f]<br>[/xml:1:90eb687f3f]. Czy da się to jakoś zrobić żeby enter baza rozpoznawała jako coś co ma być pod spodem questionmark.gif
2. Chciałbym także dodać do newsa tak jest na forum tagi (text taki siaki owaki, kolorki tez by mogły być) jak takie coś zrobić questionmark.gif. Gdzie można znaleść jakiś opis czegoś takiego (no chyba że już ktoś próbował)
3. Zastanawiam się jeszcze jak zorbić system komentarzy do Newsów ale to narazie plan.

Jeśli potrzebny jakiś kod php to podeśle później

Dzięki za pomoc
kszychu
Zanim wyświetlisz newsa zamień wszystkie końce linii na br'ki:
[php:1:7242ffe272]<?php
$tresc_newsa = str_replace("n", "n<br />", $tresc_newsa);
?>[/php:1:7242ffe272]
JOHNY
Wielkie dzięki pomogło zaprezentuje kod jakby ktos miał kiedyś taki problem:

[php:1:d5ef11a839]<?php

$query = "SELECT * FROM newspl ORDER BY $sort";
$wynik = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_array($wynik)) {

$row = str_replace("n", "n<br />", $row);

echo "<TR>n"
."<TD align=center class="pole">".$row['id']."</TD>n"
."<TD align=center class="pole">".$row['temat']."</TD>n"
."<TD align=center class="pole">".$row['data_dodania']."</TD>n"
."<TD align=center class="pole">".$row['opis']."</TD>n"
."<TD align=center class="pole"><a href=index.php?pg=newspl&op=del&id=".$row['id'].">Usuń</a></TD>n"
."<TD align=center class="pole"><a href=index.php?pg=newspl&op=edytuj&id=".$row['id'].">Edytuj</a></TD>n"
."</TR>n";

}
echo "</TABLE>";
}

?>[/php:1:d5ef11a839]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.