Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PORTFOLIO] karolRzadczyk.org
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
zadloPL
Hejka, zapodaje linka do mojego niedawno co skończonego portfolio. Prace są takie sobie ale wypociłem się sporo nad portfoliem :/. Niestety nadal wersja pod IE w przygotowaniu.

www.karolRzadczyk.org

C&C mile widziana smile.gif
skowron-line
nice nice 8/10 bo
Cytat
wersja pod IE w przygotowani.
.radex
genialnie, jeśli chodzi o grafikę, ale dostępność leży (JS).

9,5/10, bo dostępność można wybaczyć przy tego typu stronie (portfolio), a za IE -0,5
zadloPL
chodzi, wam że bez js nie działa?? Fakt :/ mam w planach wersję bez js... ale naprawdę są ludzie którzy mają wylączone js smile.gifquestionmark.gif?
.radex
Cytat(zadloPL @ 9.01.2009, 16:37:26 ) *
chodzi, wam że bez js nie działa?? Fakt :/ mam w planach wersję bez js... ale naprawdę są ludzie którzy mają wylączone js smile.gifquestionmark.gif?

starsze (albo raczej: mniej zaawansowane technicznie) komórki, także ludzie niewidomi (to jest portfolio, więc teoretycznie nie strona nie dotyczy takich osób), znam osobę, która (nie wiem dlaczego) nie używa JS-u, pomimo normalnej przeglądarki tongue.gif
sowiq
Uhuhu...
Cytat
Tworze strony WWW (dla osób prywatnych i firm) oraz modernizuje już istniejące serwisy. Przygotowuje prezentacje multimedialne w technologii flash. Tworze ulotki, foldery, opakowania oraz logotypy. Ilustruje[...]
ę Ci nie działa? smile.gif

Cytat
Trwa ladowanie...
to samo, co wyżej. To szczegóły, ale potęga grafika tkwi w szczegółach smile.gif
Cypherq
Oj, aż żal stronę opuszczać.

Z ciekawości zapytam, te ikonki z "kompatybilność strony", Twoje czy z jakiejś bazy ikon? I na jakiej licencji?
zadloPL
Cytat(sowiq)
Uhuhu...ę Ci nie działa? smile.gif to samo, co wyżej. To szczegóły, ale potęga grafika tkwi w szczegółach smile.gif
Ja zawsze byłem na bakier z polskim smile.gif już poprawione.

Cytat(Cypherq)
Z ciekawości zapytam, te ikonki z "kompatybilność strony", Twoje czy z jakiejś bazy ikon? I na jakiej licencji?
yyy nie kumam toż to są loga przeglądarek i systemów moje jedynie tam są te ptaszki zielone i error przy ie
Cypherq
Chodziło mi raczej o to, czy są to zwykłe loga, czy też specjalnie przygotowane na tę okazję grafiki. Nieważne, dzięki za info biggrin.gif
starach
Na prawdę piękna strona. Gratuluję. Genialnie wykonałeś DTP na podstronie "o mnie". "Zakładkowość" też bardzo mi do gustu przypadła.
Cytat
Oj, aż żal stronę opuszczać.
pyro
fajnie... mi sie zaladowac nawet nie chce
Kildyt
Bardzo ładnie! Masz talent. Nie zmarnuj tego!

Dane kontaktowe powinieneś dodać w znacznik address. Trochę mnie boli, że w kompatybilności nie uwzględniłeś linuksa. tongue.gif
Submit "Wyslij" jest niewyraźny. Tekst prawie nie widać.
Radzę przechodzić na kodowanie UTF-8. Staje się on już standardem. winksmiley.jpg

Ogólnie bardzo ładnie.
Gratuluję dobrze wykonanej pracy.
.radex
Cytat(Kildyt @ 10.01.2009, 09:56:52 ) *
Trochę mnie boli, że w kompatybilności nie uwzględniłeś linuksa. tongue.gif

No ale przecież i tak działa (nie chodzi o system, chodzi o przeglądarkę) tongue.gif
Kildyt
Cytat(.radex @ 10.01.2009, 12:26:06 ) *
No ale przecież i tak działa (nie chodzi o system, chodzi o przeglądarkę) tongue.gif

No, ale zawsze to przyjemnie zobaczyć pingwina obok "jabłuszka" i tego brzydkiego coś. biggrin.gif
zadloPL
Cytat("orglee")
Na prawdę piękna strona. Gratuluję. Genialnie wykonałeś DTP na podstronie "o mnie". "Zakładkowość" też bardzo mi do gustu przypadła.

Dzięki serdeczne smile.gif.

Cytat("pyro")
fajnie... mi sie zaladowac nawet nie chce

uuu... a możesz napisać coś więcej jaki system, jaki browser?? JS włączony?

Cytat("Kildyt")
Trochę mnie boli, że w kompatybilności nie uwzględniłeś linuksa.

No niestety nie miałem gdzie testować tego na linuxe ale jeśli udostępnicie mi screeny z najpopularniejszych przeglądarek na ten system i wsio będzie ok to nie ma problemu zrobi się i tego systemka smile.gif.
Co do reszty uwag na pewno skorzystam smile.gif

Cytat(".radex")
No ale przecież i tak działa (nie chodzi o system, chodzi o przeglądarkę)

Linux troche inaczej renderuje strony a napewno ff pod nim pamiętam, że line-height było trzeba wymuszać bo defaultowy był inny niż na macu albo windzie

JESZCZE RAZ DZIĘKI ZA MOTYWUJĄCE DO DALSZEJ PRACY KOMENTARZE smile.gif
sowiq
Cytat(zadloPL @ 10.01.2009, 23:06:58 ) *
No niestety nie miałem gdzie testować tego na linuxe ale jeśli udostępnicie mi screeny z najpopularniejszych przeglądarek na ten system[...]

http://browsershots.org/ smile.gif
zadloPL
znam ta stronkę fajnie by było gdyby nie te czekanie :/. Ja jestem z tych mało cierpliwych smile.gif
sowiq
Coś za coś. Zawsze masz opcję Get a month of priority processing for 29.95 Dollars or 21.95 Euros.
AxZx
Cytat(orglee @ 10.01.2009, 08:39:00 ) *

to jest przecież portfolio dostępne jako strona internetowa, a nie do druku.
http://pl.wikipedia.org/wiki/DTP

strona fajna, tylko po co napis beta koło logo?smile.gif chciałeś iść trendem serwisów web2.0 ?smile.gif
starach
Stronę internetową też można wydrukować. biggrin.gif Mimo że faktycznie złego sformułowania użyłem uważam że brzmi to lepiej niż. "Genialnie rozmieściłeś tekst na podstronie "o mnie". Bleh jakieś to takie nie medialne. tongue.gif
.radex
Cytat
Linux troche inaczej renderuje strony a napewno ff pod nim pamiętam, że line-height było trzeba wymuszać bo defaultowy był inny niż na macu albo windzie

uee? Ja tego nie pisałem biggrin.gif

Pod Linuksem działa dobrze (przynajmniej u mnie) pod Operą, Firefoksem i Konquerorem. Na innych nie sprawdzałem.
melkorm
Super strona, dosłownie pełne 10/10, już się nie czepiam tego beidnego IE co powinieneś od początku "pilnować" wtedy łatwiej odrazu zrobić na wszytskie przeglądarki i mieć spokój ;} ... ale i tak super ;P
zadloPL
Cytat(AxZx)
strona fajna, tylko po co napis beta koło logo? chciałeś iść trendem serwisów web2.0 ?

Puki nie ruszy i pod IE będzie beta smile.gif

Cytat(.radex)
uee? Ja tego nie pisałem

Już poprawiłem smile.gif

Cytat(melkorm)
Super strona, dosłownie pełne 10/10, już się nie czepiam tego beidnego IE co powinieneś od początku "pilnować" wtedy łatwiej odrazu zrobić na wszytskie przeglądarki i mieć spokój ;} ... ale i tak super ;P

Co do tego to się zgodzę z pilnowaniem nawet tak na początku było ale potem była zmiana Maca i niechęć instalowania na nim Emluatora XP... i jak już przyszło luknąć prawie skończoną to nic nie działało smile.gif
Cezar708
Jeśli chodzi o Linuxa to nie ma problemów pod
* Firefox 3.0.5
* Konqueror 3.5.10
* Opera 9.62, coś w operze co jakiś czas źle wyświetla się opis w zakładkach, poniżej przykład:

Cytat
No, ale zawsze to przyjemnie zobaczyć pingwina obok "jabłuszka" i tego brzydkiego coś. biggrin.gif

więc uważam, że powinien Pingwinek się znaleźć. winksmiley.jpg

Ogólnie portfolio świetne, gratuluje.

Pozdrawiam
Cezar708
zadloPL
dodany Linux - zadowoleni?? smile.gif
lord_t
Pingwin ok, ale logo Konquerora(?) jest zdecydowanie za duże.
webber
Bardzo, na prawdę bardzo ładnie. Świetne użycie efektu accordion, bardzo przyjemna dla oka grafika.

Czego mi brakuję? Edycji tego brzydkiego Lightboxa, przeprowadź mały lifting smile.gif

No i przydałaby się wersja pod IE, ktoś napisał że "Fajnie bo IE coming soon" - właśnie nie fajnie, wielu ludzi którzy chcieliby stronę nie mają o tym za wiele pojęcia korzystają właśnie z IE, portfolio chyba powinno trafiać bardziej do szukajacych dobrych wykonawców użyszkodników nie tylko do doświadczonych internautów.

8/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.