Serdeczne dzięki za wszystkie opinie. Pozwolę sobie nie ustosunkowywać się do pozytywnych lecz tylko do uwag i sugestii.
Co do kolorystyki boxu z informacją o pomyślnym zapisie: dziś sprawdziłem na zwykłym monitorze CRT i jest podobnie jak u mnie - moim zdaniem wygląda ładnie, kontrast jest ok. Zostawię więc jak jest bo ciężko mi nadać inną kolorystykę bez testu "live" na monitorze, na którym wygląda gorzej.
Cytat(Pilsener @ 15.01.2009, 13:55:46 )

- oddzieliłbym poszczególne sekcje od tła strony - choćby delikatnym szarym, tak, aby jednoznacznie było wiadomo, że komunikat, informacje podstawowe oraz cennik to ta sama sekcja, ten sam produkt etc.
Edycja (w tym przypadku) produktu to będzie jeden formularz na stronę. Przyciski wysyłające formularz daję na końcu każdego <fieldset> aby przy zmianie parametrów w jednej "sekcji" nie trzeba było zjeżdżać stroną na sam dół.

- pomoc wyświetlałbym dopiero po najechaniu kursorem na ikonkę pomocy, bo zawsze dla jednego będzie albo za mało, albo może poczuć się dotknięty, że ktoś mu wszystko opisuje, jak dziecku
Chyba pozostanę przy obecnym rozwiązaniu - od razu widać krótką pomoc, a dodatkowo wygląda ona chyba dość estetycznie

- te inputy muszą być takie szerokie? Nie lubię też takich inputów - wolę tradycyjne, od razu widać że to input - np. checkbox jest ok - gdzie tu konsekwencja? Jemu border też trzeba by wyłączyć
Moim zdaniem standardowe inputy psują wygląd admina dlatego zmieniłem ich obramowanie. Obramowanie checkboxa również jest zmienione czego niestety nie widać pod FF.

- przycisk "zapisz" bym powiększył (fajnie jest też dać przycikom hover) - ludzie lubią duże butony, wtedy klikają w nie z większą satysfakcją, można dodać też przycisk "resetuj" do cofania zmian wprowadzonych w formularzu
Hover jest rozjaśnieniem przycisku (podobnie jak w menu). Większe przyciski? Trzeba jeszcze umieć zrobić/znaleźć ładne duże ikonki pasujące do ogólnego stylu. Korzystam z famfamfam więc wielkościowo przycisk pozostanie jaki jest.
Cytat(Mize @ 15.01.2009, 18:06:04 )

Ja tworząc panele administracyjne pierwszy raz, brałem inspirację stąd...
http://themeforest.net/category/site-templates/admin-skins.
Dzięki za ciekawego linka! Możliwe, że poszukam tam natchnienia do zrobienia kilku smaczków