Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona poświęcona serii gier mafia.
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Peterek

Witam, przedstawiam stronę - MafiaGame.pl

Jest to serwis poświęcony grze Mafia oraz nadchodzącej wielkimi krokami Mafii 2.
Nowa wersja strony(wcześniej znana jako mafiazone.com.pl) ma zaledwie kilka dni,
rozwija się dosyć szybkim tempie. Został odświeżony wygląd strony oraz forum.
Wystartowaliśmy także z nową domeną oraz silnikiem forum.
Artykuły przybywają i przybywać będą.

Pozdrawiam i zapraszam do oceny.
c3zi
Top'a większego nie dało się zrobić ?
Menu u góry jest dla mnie trochę mało zauważalne. Całość trochę wąska..
Kildyt
Niestety.. kiepsko. sad.gif Całość wygląda jak niedokończona, top jest za duży, a całość strony jest za wąska (jak zauważył już mój przedmówca).
Za mała czcionka! W niektórych miejscach paddingi są za małe, albo za duże. Po kliknięciu "zaloguj" widzę komunikat, a nie ma możliwości ponownego zalogowania. Paski nie są wcale ładne. Kaleczą tylko oczy, a top logowania to na pewno nie ich miejsce. Brak stopki.

Co do kodu: błędna tabulacja, puste alt-y
  1. width"470"
  1. <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
  2. <tr>
  3. <td align="left" style="padding-top: 7px">Uwaga konkurs!</td>
  4. <td style="padding-left: 200px; padding-top: 7px">Dodano: 20.01.2009, 21:43</td>
  5.  
  6. </tr>
Nie przestrzegasz standardów.
Kod
/* kolor po najechaniu */
a:hover {
color:red;
}
Do takich rzeczy raczej komentarz jest zbędny.

Przypomnę, że oceniamy jedynie Twoją pracę, więc ocena forum nie wchodzi w grę.

Strona nie wypada najlepiej. Musisz jeszcze dużo rzeczy poprawić. Powodzenia! winksmiley.jpg
Cypherq
Za bardzo rozrzucone te wszystkie kontenery. I kolory, np. topy od kontenerów, te szare. Pasują do reszty jak świni siodło. Postaraj się o przyjemniejsze uzytkownikowi kolory.
punkomuzykant
Strasznie mnie razi że strona jest tak wąska. Nikt juz nie używa rozdzielczości 800x600 a nawet jeśli to na pewno nie osoby u których ta gra pójdzie smile.gif
Peterek
Ma być szeroka z kobylastymi blokami? Sorry, ale nie.
punkomuzykant
Wiesz strona może być bardzo szeroka a ładnie wyglądać jak np ta
http://dobreprogramy.pl/
[edit]
żeby nie robić syfu w temacie odpowiem tu
Cytat
Tylko czy strona na całą szerokość ekranu to dobre rozwiązanie?

Czy ja pisałem o całej szerokości ? Dałem Ci tylko przykład że można zrobić szeroką stronę z małym menu i małymi buttonami. Jak napisał bim2 800x600 to zwyczajnie za mało.
Peterek
Tylko czy strona na całą szerokość ekranu to dobre rozwiązanie?
bim2
Nie zawsze jest dobrym wyjściem, ale 800x600 to za mało. 1024 daj smile.gif No i spóbuj jakoś skleić wszystkie menu, newsy itd. Okienkowy tryb chciałeś zrobić i jakoś nie wyszło ;/
Babcia@Stefa
Może rozjaśnij tło paneli, bo się za bardzo miesza z tłem całej strony smile.gif

Pozdrawiam, WebNuLL
Peterek
Teraz lepiej?
http://mafiagame.pl
klocu
Linki w menu daj do lewej z paddingiem 10 bądź 15 pikseli. Bo tak to ni w 5 ni w 9 jak są wyśrodkowane.
I po co każde menu kończysz tym obrazkiem mafiagame.pl nie rozumiem tego działania? Nie jest aktywnym elementem menu więc jest dla mnie jak najbardziej zbędne.

Do tego trochę poprawiłbym napisy "Lorem ipsum, dodano: 10 luty 2009 przez rav." odległość od górnego elementu + 3px (bo nie jest na środku i razi oko)
Drugą linię menu rozwiązałbym jakoś inaczej. Tylko jak? Albo delikatnie mienić kolor podświetlenia albo coś. Ta linia mi się nie wyróżnia. A ma być ja widać jak już się pojawia.
bim2
Stronka nie działa... popraw link.
Kildyt
Ciągle za mała czcionka. Próbuj nie schodzić poniżej 12 px.
Fajnie jakby pozycje w menu podświetlały się po najechaniu, tak jak jest to zrobione w menu górnym.
Kategoria nadrzędna w menu górnym gdzie się aktualnie znajdujemy powinna ciągle się podświetlać po przejściu do podmenu.
Niepoprawna tabulacja w kodzie.
Wszędzie powtarzają się te same znaczniki: div, a, img, center. Wprowadź trochę świeżości! To będzie dobre i dla Ciebie i dla google.
Strona nie validuje się poprawnie.
Turson
Strona jest ładna, lecz większa trochę czcionka nie zaszkodzi ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.