Mam taki problem. Dla celow oczywistych dodalem na strone licznik mierzacy czas generowania strony. Jak w temacie oczywiscie kozystam z systemu szablonow smarty. W pewnym momecie, poprzez moj blad, zauwazylem cos dziwnego. pozostawilem wyswietlanie czasu na koncu pliku index.php oraz dodałem tak samo czas do szablonu gdzie na koncu mial byc wyswietlony. i nagle na stronie pojawily mi sie 2 czasu i w dodatku dosc mocno rozne, bo 1.432 i 0.404 to dosc rozbierzne czasy od siebie. Teraz moj problem polega na tym ze chce wyswietlic ten prawidlowy czas. Wiem ze smarty nie sa moze najwydajniejszym systemem szablonow ale jak tu zrobic żeby ten oto licznik policzył takze czas wykonania funkcji smarty. na razie wymyslilem ze szablon robie bez stopki pozniej pokazuje czas generowanej strony i dodaje stopke htlma. Ale ze tak powiem nie jest to za bardzo eleganckie.
btw. zna ktos moze bardziej wydajne systemy szablonow? Smarty, pomimo ze sa dosc dobre to szczerze mowiac nie sa mi az tak potrzebne, bo nie potrzebuje az tylu funkcji.