Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Atlas WiFi
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
shpyo
Witam serdecznie wszystkich!
Chciałem zaprezentować mój serwis - http://atlas-wifi.pl w którym to znajdują się informacje o darmowych hotspotach w Polsce.
Serwis działa już kilka miesięcy - udało się zebrać ponad 700 hotspotów.

Za znalezienie błędów (bezpieczeństwo), uwagi i propozycje będę wdzięczny winksmiley.jpg

pozdr,
shpyo
itsme
http://atlas-wifi.pl/pages/citie
to bblad
kolejny to wyszukiwarka - ktora nie dziala wpisuje miejscowosc a wynikow nie ma choc na wykazie jest miejscowosc i sa punkty ..
ogolne wrazenie pozytywne
shpyo
Dzięki za info. Z ta wyszukiwarką też zauważyłem. Coś z htaccessem mam nie nie tak i nie pozwala na 301 winksmiley.jpg.
Pracuję nad tym.

Regułka dla "pages" jest teraz bardziej restrykcyjna winksmiley.jpg
nospor
Przy dodaniu komenta:
Stolica polski?

Jak wpisze: Warszawa to dostaje tekst Nie znasz stolicy Polski? winksmiley.jpg
Nie wiem jak autor, ale ja znam stolice Polski tongue.gif

Zadziała dopiero jak dam: warszawa. Jakies strtolower to mozna by uzyc....
vokiel
Odnośnie wyszukiwarki, to jak dam nazwę dwu członową to też nie znajduje, pomimo, że jest na liście.
shpyo
Z wyszukiwarka był drobny błąd.
Już został poprawiony.

Sztuczka ze stolicą Polski już przyjmuje opcję nospora winksmiley.jpg
nospor
Cytat
Sztuczka ze stolicą Polski już przyjmuje opcję nospora
Raz ze to zadna sztuczka, dwa ze nadal nie dziala...
phpion
Przydałoby się aby na liście miast miasta na Ż były po Z, a nie w środku listy miast na L smile.gif hehe. Ogólnie bardzo mi się podoba, a i idea słuszna.
shpyo
Cytat(nospor @ 17.02.2009, 14:05:37 ) *
Raz ze to zadna sztuczka, dwa ze nadal nie dziala...

Stolice mam w kilku miejscach (m.in. w formularzu kontaktowym) jest już poprawione.

Cytat(phpion @ 17.02.2009, 14:07:05 ) *
Przydałoby się aby na liście miast miasta na Ż były po Z, a nie w środku listy miast na L smile.gif hehe.

Tego nie wiem jak ugryźć, to musi być jakieś ustawienie SQL, tabele mam kodowane w UTF-8.
nospor
ustaw collation na utf-polish

Co do stolicy polski to popraw we wszystkich miejsach, np. w komentarzach winksmiley.jpg
shpyo
Cytat(nospor @ 17.02.2009, 14:20:37 ) *
ustaw collation na utf-polish

To nie zamieni mi polskich znaków na krzaczki jak mam teraz kodowane w utf8_general? Pytam, bo już tyle miałem problemów z przenoszeniem danych SQL (kodowanych w utf), a zabawy potem jest na kilka godzin winksmiley.jpg
nospor
nie, nie zmieni ci na krzaki. A da ci za to mozliwosc wlasciwego interpretacji polskich znakow

ps: ale o czyms takim jak backup bazy to slyszales? winksmiley.jpg
shpyo
Cytat(nospor @ 17.02.2009, 14:25:46 ) *
nie, nie zmieni ci na krzaki. A da ci za to mozliwosc wlasciwego interpretacji polskich znakow

Ok, to postaram się to zrobić
Cytat(nospor @ 17.02.2009, 14:25:46 ) *
ps: ale o czyms takim jak backup bazy to slyszales? winksmiley.jpg

No jasne. Po jednej większej wpadce backup staje się oczywistą oczywistością winksmiley.jpg
vokiel
erix kiedyś mi odpowiedział:
Cytat(erix @ 28.11.2008, 13:43:53 ) *
Po to się ustawia collation na utf8_polish_ci, a nie utf8_general_ci, żeby sortowało wg polskich literek. winksmiley.jpg

działa winksmiley.jpg

edit: za wolno piszę;) nie odświeżyło mi topicku, zostałem uprzedzony z odp
itsme
http://atlas-wifi.pl/config/
wyklacz listowanie katalogow zrob strone 404
.radex
zostawiłem puste pole przy wyszukiwaniu:

http://atlas-wifi.pl/search

zduńska wola?
itsme
shpyonsp_atlas - i nie pytaj skąd wiem ...
drzalek
Strona jak najbardziej ok smile.gif

Błąd znalazłem z kolei taki, że w liście miast mój Kraków nie działa sad.gif
shpyo
Cytat(drzalek @ 17.02.2009, 18:28:14 ) *
Błąd znalazłem z kolei taki, że w liście miast mój Kraków nie działa sad.gif

Szczegóły zapodaj
klocu
Po wysłaniu maila (pages/contact) pokaż jakąś wiadomość, bo taki zwykły szary człowiek jeszcze pomyśli że nie poszło i wyśle tak z 20 razy do skutku tę wiadomość którą chciałby Ci przekazać smile.gif
Kildyt
W tekstach zastosowałbym raczej znacznik strong, zamiast b, gdyż on został specjalnie stworzony właśnie do zaznaczania ważniejszych części treści. B to już raczej znacznik bardziej pomagający w pocięciu designu.

Trochę mnie boli ta niepoprawna tabulacja, ale cóż. smile.gif Muszę się już chyba przyzwyczaić, że to jedynie kukurydza w tej wielkiej sałatce. biggrin.gif Lubię kukurydzę. Może tak dla tego ta sałatka dla mnie jest niepełna? laugh.gif

Wyróżniłbym jakoś pozycję w menu górnym w którym aktualnie się znajdujemy. Teraz trochę czuję się niepewnie. sad.gif

Podczas wysłanie pustego formularza wyszukiwarki przydał by się jakiś komunikat.

Ogólnie strona bardzo ładna. Design prosty i elegancki. Gratuluję! winksmiley.jpg
shpyo
@nospor: zmieniłem kodowanie na utf8-polish, jednak nie dało to żadnego rezultatu. Dalej jest problem z sortowaniem miejscowości gdy na początku jest polska litera - http://atlas-wifi.pl/pages/cities
nospor
to coś ci źle zmieniło winksmiley.jpg

mozesz pokazac jak wyglada kod sql tabeli, włącznie z uwzględnieniem tego polish_ci ?
shpyo
Kod w sensie danych w tabeli?
nospor
nie, kod w sensie zapytania tworzącego tabele
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.