Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload dużego pliku sql z drobnymi błędami...
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
TheMaster
W jaki sposób uploadować wielki plik sql - 30mb? Zawiera on kilka błędów (jest to baza z mojego forum - phpbb 2.0.4), próbowałem mysql frontem i ems mysql managerem dochodzi do pewnego momentu wi wywala "server gone away" - mimo iż wszytsko nadal działa i serwer i mysql co robić? Jak to rozwiązać? Czy jest jakiś program który na chama wgra tą bazę, a może jest prostyszy sposób? Wgrywam na localhost (mój komputer)... pomocy!
cichy
http://php.pl/viewtopic.php?t=10600
Tutaj jest wszsytko opisane.
Ten sam problem występował winksmiley.jpg

Pozdro
TheMaster
Dodam że baza jest pusta na localhoscie a błędy występują w lini 1064 (sql syntax coś tam) - dziwne? Gdzieś już coś czytałem o tej lini.
TheMaster
Heh ale to mi nie działa z tego wiersza:

Cytat
Skopiuj plik .sql do katalogu mysqlbin i uzyj  
Cytat:  
mysql -u user -phaslo nazwa_bazy < plik.sql  

pomiedzy -p a haslem nie ma przerwy.

Niewiem wogóle w jakiej kolejności i jak wpisywać, można jaśniej? Używam mysql-max-nt (wersji dla win xp, 2000 i nt)... pomocy. Mam widnows xp i wgranym krasnalem... niewiem jak to wpisac z wiersza polecenia...
TheMaster
Ludzie no nikt mi nie pomoże?
scanner
No tak.. jak cioś nie ma kreatora, to juiż problem..
Wpisz:
Start | Uruchom:
Cytat
/sciezka/do/mysql/mysql -u user -phaslo nazwa_bazy < /sciezka/do/pliku/plik.sql
na przykład:
Cytat
C:mysqlbinmysql -u root -ptajnehaslo mojabaza < d:plikisqlplik.sql
TheMaster
Dzięki, ale chyba w czym innym jest problem powiedzcie mi jak zmienić atrybut max_allowed_packet - w jakim pliku są te ustawienia? W jaki sposób zmienic je aby limit ustawić powiedzmy na 60mb?
TheMaster
Znowu ma ten problem ostatnio jakoś go w końcu rozwiązałem jednak nie pamiętam jak. Po wpisaniu takiej komendy jak wyżej do mysql.exe wywala mi error in syntax 1064 - błędna komena? a z uruchom uruchamia się i zaraz zamyka... co robić?
kurtz
Witam
Cytat
Znowu ma ten problem ostatnio jakoś go w końcu rozwiązałem jednak nie pamiętam jak. Po wpisaniu takiej komendy jak wyżej do mysql.exe wywala mi error in syntax 1064 - błędna komena? a z uruchom uruchamia się i zaraz zamyka... co robić?
1. Mozes zwykonac operacje phpMyAdminem - bedziesz widzial ktore sie powidoly a ktore nie.

2. Mozesz tez po prostu wpierw odpalic konsole - (windows 98: uruchom i command, windows 2000/xp: Uruchom i cmd) i wklej ta dluuga linijke. Po przeleceniu dostaniesz informacje co jest nie tak.

Pozdrawiam
Wojciech Jukowski
TheMaster
1. Nie moge skorzystac z phpmyadmin bo plik ma 60mb...
2. Już pisałem że z uruchom nie działa...
spenalzo
Jak to - nie działa?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.