Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jakby preloader ale nie ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
john_doe
Witajcie,

jak zrobić coś takiego. Jestem w trakcie tworzenia systemiku służącego raportowaniu, wszelakiemu raportowaniu. Np. mam sobie formularz, w którym określam przedział czasowy OD i DO, w którym ma zostać wykonana dana analiza. Klikam w submit i dostaję wynik w postaci tabeli, wykresu lub tego i tego no różnie to bywa. Chciałbym zrobić taki miły dla oka bajer. Nie chcę tego robić Flash`em, by po kliknięciu w submit, gdy wykonuje się zapytanie na ekranie, np na jego środku, widoczny był animowany gif np jakieś tam obracające się kółeczko po czym wskakiwały wyniki na ekran sciana.gif .

pozdrawiam
KoPcIu
Kod
<input name="submit" onclick="document.getElementById('ladowanie').style.display='block'" type="submit" value="Wyślij" />
</form>
<div id="ladowanie" style="display:none;">
Proszę czekać! Trwa ładowanie!
</div>

Powinno działać winksmiley.jpg
john_doe
Nie chcę zakładać nowego posta. To co mi poradziłeś działa ale pod Firefoxem pod IE nie. Tzn animowany gif którego wpakowałem nie porusza się.
Gdy dodam tego gifa tak po prostu jako obrazek bez <div> to się animuję. O co może chodzić?
lukaszgolder
No to chyba możesz zamiast div, zrobić obrazek z id="ladowanie" ?
maly_swd
IE ma takiego Buga... Z tego co pamietam to chyba trzeba zrobic timouta aby przegladarka wyrenderowala takiego gifa.

zobacz tu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.