Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SAFE MODE + move_uploaded_file + UID ???
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ylither
prosty skrypcik do zarzucania plikow na server (np. jpg)

pojawia sie blad : Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 508 is not allowed to access /home/ftpd/name/public/foto/3 owned by uid 99 in /home/ftpd/name/public/admin/upload.php3 on line 45

UID katalogu decolewgo jest taki sam jak i pliku ktory ma zostac przeniesiony do niego, jak widac tylko sam skrypt ma UID inny...

mozna to obejsc w inny sposob niz tylko przypisac ownera skryptu do "nobody" ?
splatch
Wydaje mi sie ze nie, pozostaje tylko copy(). Chociaz nie dam gwarancji, ze sie nie da. Sam bylem zmuszony zmienic pol skryptu, bo nie dzialalo move_uploaded_file() sad.gif.
ylither
copy() od tej fukncji zaczalem ....
potem byl move_uploaded_file()...

przypuiscmy ze mam zaladowac obrazek na server z SAFE MODE..
to obrazek ma UID Apacha (np. 99)

zas moj skrypt ma UID mojego konta (np. 508)

i obojetnie albo chwytam copy czy move_uploaded_file zawsze mam te same chocki-klocki ze "SAFE MODE Restriction in effect."

teraz to pytanie czy istnieje inna metoda niz walniecie calej strony z UID-em Apacha (99) ....

questionmark.gif :/
ylither
Dzieki ale juz przerylem w te i we te manuala php (zawsze to robie zanim zadam komu 'glupie' pytanie tongue.gif)....

Nie jestem administratorem serwera wiec nie moge sobie 'pomoc' od tejze strony...

Potrzebuje raczej pomocnej dloni, czy mozna obejsc ten problem w inny sposob czy musze wymyslec nowe/inne rozwiazanie ...
webtg
Czy ktoś rozwiąał już ten problem questionmark.gif
Ja też chętnie bym się dowiedział jak rozwiązać ten problem !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.