Wielkie dzięki

Działa.. nie bardzo wiem na jakiej zasadzie ale działa

Wookieb mógłbyś jeszcze zerknąć na ten kod? Teraz mam podobny problem w samym logowaniu na stronkę, którego wcześniej jednak nie zauważyłem :/ Jak w bazie mam login marcin a podam Marcin to już wywala że zły login... a chyba poprzednie rozwiązanie które mi podpowiedziałeś w tym przypadku już nie pomorze bo mi nie działało, chyba że źle to zrobiłem...
Oryginalnie wygląda to tak:
<?php
$dbconn = pg_connect("host='localhost' port='5432' dbname='postgres' user='postgres' password='marcin'");
$login_pom = $_POST[login];
$haslo_pom = $_POST[haslo];
$result = pg_query("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE nick ilike '$login_pom'");
$haslo_z_bazy = $line[haslo];
$login_z_bazy = $line[nick];
$id = $line[id_uzytkownika];
$admin = $line[czy_admin];
$admin_glowny = $line[czy_admin_glowny];
$zablokowany = $line[czy_zablokowany];
if($login_pom == null || $haslo_pom == null)
{
echo "<font color='black' style='font-family:Chiller;font-size:7mm'><b>PODAJ LOGIN I HASŁO!!!</b></font><br> <font color='black' style='font-family:Chiller;font-size:6mm'><b><a href='logowanie.php' class='haslo'>Powróć</a> do strony logowania i spróbuj jeszcze raz</b></font>";
}
else
{
if ($login_z_bazy == $login_pom && $haslo_z_bazy == $haslo_pom && ($admin == 't' || $admin_glowny == 't') && $zablokowany == 'f')
{
header("Location: administrator.php?id=$id"); }
else
{
echo "<font color='black' style='font-family:Chiller;font-size:7mm'><b>NIEPOPRAWNY LOGIN LUB HASŁO!!!</b></font><br> <font color='black' style='font-family:Chiller;font-size:6mm'><b><a href='logowanie.php' class='haslo'>Powróć</a> do strony logowania i spróbuj jeszcze raz</b></font>";
}
}
?>