Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MYSQL - czy trigger może uruchamiać funkcję shelową?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
someone.cool
Witam!
Potrzebuję wiedzieć czy (ew. jak ) można wywołać cokolwiek z poza MYSQL'a.

Dokładnie chodzi mi o wywoływanie funkcji wysyłania maili.

EDIT: CZY MOŻNA URUCHOMIĆ COKOLWIEK SPOZA SQL?
sticker
można wywołac np polecenie zmień kanał z pilota od telewizora (btw. to doskonała implementacja wzorca command)

Swoją drogą ciekawe rozwiązanie podałeś. Możesz mi zdradzić jak sie wysyła maile z mysql ?
someone.cool
Cytat(sticker @ 25.06.2009, 10:33:33 ) *
Możesz mi zdradzić jak sie wysyła maile z mysql ?

CZY MOŻNA WYSYŁAĆ Nie jest to stwierdzenie, "że można wysyłać?", ani "jak się wysyła?". Umiejętność czytania ze zrozumieniem jest niezywkle przydatna. Nie umieć tego robić, Ja się pytać czy taka opcja istnieć. Zrozumiano?

Potrzebne mi to jest w pracy - ułatwiło by mi życie i oszczędziło czas, więc jeśli chce ktoś odpisać coś sensownego na temat lub "nie, nie da się" to czekam zniecierpliwiony.
sticker
1) po pierwszae netykieta
2) po drugie przeczytaj co napisałeś a najlepiej zapytaj osobe siedzacą obok Ciebie (skoro w pracy jesteś) czy to jest zrozumiałe
3)
  1. "Potrzebuję wiedzieć czy (ew. jak ) można wywołać cokolwiek z poza MYSQL'a. "

co znaczy 'cokolwiek'. co z naczy 'z poza mysqla'. Czy jesteś teraz w linii poleceń interpretera czy siedziesz w pokoju z napiem na drzwiach mysql - poki nie bedzie wiadomo jakie są warunki początkowe to nie jestem(śmy) w stanie Ci pomóc, bo Twój post zupełnie nic nie mówi o tym co chcesz zrobić ani z czego korzystasz. Nikt sie nie domyśli. Podaj więcej informacji - trzeba wiedzieć jak pytać wpisz w wolphram alpha moze tam dostaniesz jakąś odpowiedź
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.