Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] ? Matematyczny moduł
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
malin90
Witam
Mam nadzieję że wybrałem dobry dział, jeśli nie to bardzo, bardzo przepraszam...smile.gif
Zamierzam założyć serwis (w sumie takie forum), w którym niezbędne będą znaki matematyczne przy pisaniu tematów i postów. Pomyślałem sobie że dobrym rozwiązaniem byłoby skorzystać z jakiegoś ogólnodostępnego skryptu forum i jakimś nieznanym mi sposobem rozbudować go o możliwość wprowadzania znaków matematycznych, w sumie mogłyby być nie tylko znaki matematyczne, możliwość tworzenia diagramów, tabelek, wykresów i innych tego typu "wynalazków" byłaby na plus winksmiley.jpg
Rozważałem możliwość wprowadzania "mimeTeX-a" ale chyba nie oto mi do końca chodzi tzn. w ostateczności mógłby być ale myślałem o czymś innym. Chciałbym aby moduł był jak najprostszy w obsłudze tzn. jeżeli chciałbym wpisać jakiś ułamek to zamiast kodu (tak jak ma to miejsce w mimeTeX-ie) wyświetlił mi się obrazek ułamka z miejscami do wpisania cyferek. Jeżeli znacie jakiś sposób na takie "cudo" to byłbym bardzo wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam serdecznie
ayeo
Witam!

Przenoszę na Gotowe Rozwiązania.

Pozdrawiam!
malin90
Dobra, chyba będę musiał zainstalować tego mimeTex-a bo takie coś jak sobie wymyśliłem chyba nie istnieje winksmiley.jpg
Jako, że nigdy nie miałem styczności z forum tzn. z jego administrowaniem, chciałbym się zapytać jak zainstalować tego mimeTexa-a na serwerze i spiąć z forum.

PS. forum oparte jest na skrypcie "Callisto"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.