Zastanawiam się czy mój zasilacz uciągnie OC procesora, otóż sprawa wygląda tak:
Zasilacz: FEEL II-400ATX, jako że nie mam akurat pod ręką aparatu więc przepiszę tabelkę z jego obudowy:

Chciałbym wiedzieć czy bezpieczne będzie OC takiego sprzętu:
AMD ATHLON 64 x2 4800+ (brisbane)
Galaxy Geforce 6800 GE (zmodyfikowane GT?)
Pamięc ram 2GB w dualu jeżeli dobrze pamiętam kingstona taktowanie wydaje mi się 800mhz ale cpu-z pokazuje 400 może dla tego że są w dualu?
Płycie główna Gigabyte GA-MA770-DS3
Dysk twardy Seagate Barracuda 7200.10
Do tego nagrywarka DVD/CD
To wszystko aktualnie chodzi mi na tym zasilaczu i przetrwało oc pamięci +0,375V i lekkie nie pamiętam ile ale max o 2 wyżej w biosie OC procesora z 1.350v na 1.400v (oc było tymczasowe bo procek deczko się przegrzewał i temperatura sięgała ponad 70C)
Teraz planuję wymianę chłodzenia z oryginalnego na Cooling Freezer 64 PRO PWM
I OC procesora wraz z pamięciami ponieważ są one połączone przez magistralę HT czy coś takiego i nie da się ich oddzielnie podkręcać.
Używając kalkulatora na stronie http://zenfist.pl/kalkulator-mocy-zasilacz...a-news-151.html wyliczyłem coś takiego dla sprzętu z zamontowanym nowym chłodzeniem bez żadnego OC:
Rekomendowana moc zasilacza no-name: 562 w
Rekomendowana obciążalność linii +12V zasilacza no-name: 21.1 A / 253 W
Rekomendowana moc zasilacza dobrego producenta: 232 w
Rekomendowana obciążalność linii +12V zasilacza dobrego producenta: 16.2 A / 194 W
Z tego co wyczytałem to zasilacze firmy FEEL są najlepsze z tych najgorszych. Nie wiem jak obliczyć jego maksymalny +12V bo są podane dwa.
Czy mógł by ktoś minę upewnić czy ten zasilacz to uciągnie. Ewentualnie jeśli to możliwe polecić jakiś inny zasilacz? Jeżeli chodzi o cenę to wiadomo chciałbym jak najtaniej ale jeżeli trzeba to wolę zapłacić więcej niż ryzykować że komputer będzie się już nadawał jedynie do smażenia jajecznicy

Z góry dziękuję za zainteresowanie