fryk
15.03.2004, 17:00:08
E + P = edytor + przegladarka
Nie macie tego dosc?
Zastanawiam sie nad przesiadka na Zend Studio.
Co o tym sadzicie? Czy strace czas i wroce do E+P?
kszychu
15.03.2004, 17:04:16
Jeśli masz kasę to polecam, chociaż osobiście (!) ja w większości przypadków używam Zenda do kompilacji.
talee
15.03.2004, 17:04:27
więcej myśleć

mniej alt + tab pomaga
MaKARON
15.03.2004, 22:15:48
Ja właśnie też ostatnio postanowiłem się przesiąśc, ale tymczasowo testuje eclipse. I myślę, że gdyby społeczność os trochę przy tym popracowała, to nadawałoby się conajmniej tak samo dobrze. Skoro w javie można pisać bez problemu + debug + projekty + ant + itd + itp - to czemu nie php?

To chyba tylko kwestia pracy ludzi, którzy znają (lepiej ode mnie) jave. Ale rozwiązanie byłoby optymalne.
ania
16.03.2004, 01:53:49
No własnie kiedyć bawiłam sie Visual Basic 5.0
Tam mozna chodzić po kodzie ustawiać pułapki wpisywać i czytac zmienne do okna
Immediate i wiele innych ciekawych rzeczy - pytanko czy są takie edytory i debugery dla
php MYSQL bo jak narazie zostaje echo i print
itsme
16.03.2004, 06:45:14
z php pro tutaj
fryk
16.03.2004, 14:39:35
Cytat
No własnie kiedyć bawiłam sie Visual Basic 5.0
Tam mozna chodzić po kodzie ustawiać pułapki wpisywać i czytac zmienne do okna
Immediate i wiele innych ciekawych rzeczy - pytanko czy są takie edytory i debugery dla
php MYSQL bo jak narazie zostaje echo i print
no wlasie sa - np. zend studio (zend.com)
znacie jeszcze cos?
halfik
16.03.2004, 15:49:34
phpedit ma debugera, ale po co Wam to?
Chyba za mało siedzieliście w Borlandach i innych, bo z czasem to się staje nudne. Po drugie php jest językiem, który nie potrzebuje debugera.
kszychu
16.03.2004, 15:51:23
Cytat
Po drugie php jest językiem, który nie potrzebuje debugera.
8O
A z jakiegoż to powodu koleżanka tak uważa?
froth
18.03.2004, 00:09:55
php nie jest trudnym jezykiem. I caly widz tez polega na tym by sie go nauczuc. A nie ze ucze sie pisac w php miesiac przyjdzie dziecko siadzie do jakeis programu i robi lepsze skrypty niz ja
Sh4dow
18.03.2004, 10:44:31
co do debuga, to dla php jest xdebug, jako modol do php.
Pozatym, czy to rzeczywiscie taka roznica z tym Zend Studia? nie jest trudno wyuczyc sie skrotow klawiszowych ctrl+s, atl+tab, F5(lub ctrl+F5). Oczywiscie mowie tutaj o przegladaniu skryptow na localhoscie. Tak czy tak w Zend Studia pewnie trzeba i tak przynajmniej kliknac na inna zakladke(lub cos co zmnienia widok z kodu na podglad)
Dawid Pytel
18.03.2004, 10:55:54
Cytat
Zastanawiam sie nad przesiadka na Zend Studio.
Dla mnie Zend Studio jest najlepszym kombajnów przez duże "K"
Nie będę wypisywał tutaj zalet bo pewnie testując tą aplikację sam je poznałeś.
Dla osób które nie znają tego programu polecam www.zend.com, można znaleźć tam prezentacje flashowe które pokazują co potrafi to cudo
scanner
18.03.2004, 12:02:54
Jedną z podstawowych funkcji jaka ma Zend która misię podoba, to podkreślanie błędów w kodzie ala Word. Literówki itp.. odpadają. Podpowiadanie nazw fuknjji, klas, metod, zmiennych, stałych... podpowiadanie parametrów... tylko ta cena...
fryk
18.03.2004, 13:18:16
Cytat
Tak czy tak w Zend Studia pewnie trzeba i tak przynajmniej kliknac na inna zakladke(lub cos co zmnienia widok z kodu na podglad)
no wlasnie nie!

-> jest z boku ramka z wynikiem skryptu (width 15-20%)
Cytat
tylko ta cena...
biorac na firme nie wychodzi tak zle... biorac pod uwage ze to wydatek na lata
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.