Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: localhost, a serwer
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
spandor
Mam pytanie. jak przerzucic baze w mysql z localhosta na serwer tak zeby wszystko dzialalo?
MaKARON
Mam odpowiedź. Korzystaj z wyszukiwarki. Temat wałkowany kilkakrotnie. Proponuję zablokowanie/usunięcie tematu/użytkownika winksmiley.jpg
spandor
oj nie przesadzaj winksmiley.jpg
Zepco
Użyj export w phpmyadmin
ins@ne
Nie wiem czy w phpmyadmin jest opcja eksport (a na pewno mi sie jej znalezc nie udalo), ale panowie z forum, zjebawszy mnie najpierw, ostatecznie doradzili w rozwleklej dyspucie, zastosowanie MySQL Front. Tam jest opcja eksportowania bazy, ktora dziala zupelnie elegancko (tzn. mi nie sprawila zadnych problemow).
Ponizej jest linkacz to MySQL Front:
http://www.mysqlfront.de/download.html
Zepco
Program jest bardzo dobry i godny polecenia. Niestety nie wszędzie da się połączyć, bo spotkałem się z serwerami, które przyjmują połączenia tylko z localhost. :?
MaKARON
Cytat
Niestety nie wszędzie da się połączyć, bo spotkałem się z serwerami, które przyjmują połączenia tylko z localhost. :?
To juz jest zależne od uprawnień jakie posiadasz, a także, czy serwer nasłuchuje również z sieci. Jeżeli chodzi o to pierwsze:

[sql:1:1b90601210]grant all on nazwa_bazy.* to uzytkownik@'serwer' identified by 'haslo'[/sql:1:1b90601210]
Więc jeśli zamiast 'serwer' będzie '%' to _teoretycznie_ będziesz mógł połączyć się z każdego miejsca. Piszę teoretycznie, bo jest to jednak zależne od kilu innych czynników (jak choćby inni uzytkownicy i nazwy hostów dla nich) - dokładne informacje w manualu MySQL. Jest to dość dobrze i przejrzyście opisane.
Piasiu
Jak jzu mam wyeksportowane dane do pliku to jak je wpakowac do innej bazy??
Kiedys to wiedzialem ale zapomnialem, wiec jak ktos moze pomoc biednemu koledze to bedzie fajnie winksmiley.jpg
FiDO
phpMyAdmin

dziala w obie strony, zarowno export jak i import
scanner
Wystarczyło ruszyć dupę do wyszukiwarki i poczykać "mysqldump" - temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.