Posiadam dane w 2 tabelach
tabela 1 | tabela 2 Lp | dane | Lp | Dane 1 | aaa | 1 | xxx 2 | bbb | 2 | xxx 3 | xxx | 3 | 111 4 | ccc | 4 | 222
dane te powinny być tak połączone by wynikiem były pary z obydwu tabel gdzie dane w wierszu zawierającym "xxx" zastępowane są przez pozostałe zawierające "xxx" (kombinacja bez powtórzeń) czyli:
aaa-111
aaa-bbb
bbb-111
i tu mam problem ponieważ gdy dane "xxx" są po jednej lub drugiej stronie to nie ma problemu ... wszystko generuje się bez najmniejszego problemu natomiast gdy są tak jak w przykładzie ... nic nie działa ... znaczy zaczyna działać i generuje przy np 10 możliwych parach 2.
oto kod:
// pierwsza strona $pytanie_test_przyp_krympy1 = "SELECT * FROM test_przyp_krympy_1"; { $pytanie_test_41 = "SELECT * FROM test_import_1_tmp WHERE Kostka_1='".$wynik_test_przyp_krympy1['krimp']."'"; { $pytanie_test_31 = "SELECT * FROM test_import_2_tmp WHERE Przewod_2='".$wynik_test_41['Przewod_1']."'"; if($wynik_test_kosc_tmp['Kostka']!=$wynik_test_31['Kostka_2']) { if($wynik_test_przyp_krympy1['kosc'].$wynik_test_przyp_krympy1['pin']!=$wynik_test_31['Kostka_2'].$wynik_test_31['Pin_2']) { echo $i.'. '.$wynik_test_przyp_krympy1['kosc'].'/'.$wynik_test_przyp_krympy1['pin'].' - '.$wynik_test_31['Kostka_2'].'/'.$wynik_test_31['Pin_2'].'<br>'; $i++; } } $dane_import_2_tmp = "DELETE FROM test_import_2_tmp WHERE idtest_import_2='".$wynik_test_przyp_krympy1['id_kosc']."'"; } } // druga strona $pytanie_test_przyp_krympy = "SELECT * FROM test_przyp_krympy"; { $pytanie_test_21 = "SELECT * FROM test_import_2_tmp WHERE Kostka_2='".$wynik_test_przyp_krympy['krimp']."'"; { $pytanie_test_11 = "SELECT * FROM test_import_1_tmp WHERE Przewod_1='".$wynik_test_21['Przewod_2']."'"; if($wynik_test_kosc_tmp['Kostka']!=$wynik_test_11['Kostka_1']) { if($wynik_test_przyp_krympy['kosc'].$wynik_test_przyp_krympy['pin']!=$wynik_test_11['Kostka_1'].$wynik_test_11['Pin_1']) { echo $i.'. '.$wynik_test_przyp_krympy['kosc'].'/'.$wynik_test_przyp_krympy['pin'].' - '.$wynik_test_11['Kostka_1'].'/'.$wynik_test_11['Pin_1'].'<br>'; $i++; } } $dane_import_1_tmp = "DELETE FROM test_import_1_tmp WHERE idtest_import_1='".$wynik_test_przyp_krympy['id_kosc']."'"; } }
Pomyślałem że zrobię to w jednym kroku ale ... nie działa. Zrobiłem to w dwóch krokach ... też nie działa. w tabeli "test_przyp_krympy" która startuje jako pierwsza dodałem kolumnę która rozróżnia po której stronie jest niewiadoma ... też nie pomogło. Rozbiłem dane z tabeli "test_przyp_krympy" na dwie tabele niezależne dla jednej i drugiej tabeli źródłowej ... też nie pomogło
Ponieważ dane źródłowe są importowane z pliku tekstowego więc mógłbym je poukładać tak by dane "xxx" były po jednej stronie ale niestety nie mogę tego zrobić. To powinno zadziałać właśnie w takiej ... mieszanej formie.
Powiedzcie mi co mogę z tym zrobić lub co robię źle