Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana stopki w Wordpressie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gcdreak
Witam!
Chciałem przebudować stopke w Themie mojego wordpressa. Niestety jest zakodowana w taki sposób:
  1. $o="QAARCg0KDTsoY25xOQ4AsQ4nOwDAAAEnZGtmdHQ6JWRrYmZ1JTkCA+AOAoUCcQJSbmM6JWFoaHN
    iAjABVgOldQIAYmNucyU5A1BmJ291YmE6JW8AAHNzdz0oKHNod3B3c29iamIAAHQpZGhqKCU5UGh1Y3d1
    YnQQBHQnUwFyOyhmOSdlfic7A6xwcAABcClwYmVvaHRzbmlgYWZpBAUIQmJlJ08BUydBZmkD8TtldSgHw
    EQAEGh3fnVuYG9zJyFkALA8Jzs4AAB3b3cnYmRvaCdjZnNiLyBeBAAgLjw4OQGEZWtoYG5pYWgvIAgYaW
    ZqYgGjIWljZnRvA6UCJ2NidACGZHVud3NuaGkCkCc4OSkQMhSiCjiMDQ4U0hOGB2Jwd1gS4y8uPAMAEaA
    oZRAIaGN+CnA7KG9zams5JwAS"
    ;eval(base64_decode("JGxsbD0wO2V2YWwoYmFzZTY0X2RlY29kZSgiSkd4c2JHeHNiR3hzYkd4c1BTZGlZWE5sTmpSZlp
    HVmpiMlJsSnpzPSIpKTskbGw9MDtldmFsKCRsbGxsbGxsbGxsbCgiSkd4c2JHeHNiR3hzYkd3OUoyOXla
    Q2M3IikpOyRsbGxsPTA7JGxsbGxsPTM7ZXZhbCgkbGxsbGxsbGxsbGwoIkpHdzlKR3hzYkd4c2JHeHNiR
    3hzS0NSdktUcz0iKSk7JGxsbGxsbGw9MDskbGxsbGxsPSgkbGxsbGxsbGxsbCgkbFsxXSk8PDgpKyRsbG
    xsbGxsbGxsKCRsWzJdKTtldmFsKCRsbGxsbGxsbGxsbCgiSkd4c2JHeHNiR3hzYkd4c2JHdzlKM04wY21
    4bGJpYzciKSk7JGxsbGxsbGxsbD0xNjskbGxsbGxsbGw9IiI7Zm9yKDskbGxsbGw8JGxsbGxsbGxsbGxs
    bGwoJGwpOyl7aWYoJGxsbGxsbGxsbD09MCl7JGxsbGxsbD0oJGxsbGxsbGxsbGwoJGxbJGxsbGxsKytdK
    Tw8OCk7JGxsbGxsbCs9JGxsbGxsbGxsbGwoJGxbJGxsbGxsKytdKTskbGxsbGxsbGxsPTE2O31pZigkbG
    xsbGxsJjB4ODAwMCl7JGxsbD0oJGxsbGxsbGxsbGwoJGxbJGxsbGxsKytdKTw8NCk7JGxsbCs9KCRsbGx
    sbGxsbGxsKCRsWyRsbGxsbF0pPj40KTtpZigkbGxsKXskbGw9KCRsbGxsbGxsbGxsKCRsWyRsbGxsbCsr
    XSkmMHgwZikrMztmb3IoJGxsbGw9MDskbGxsbDwkbGw7JGxsbGwrKykkbGxsbGxsbGxbJGxsbGxsbGwrJ
    GxsbGxdPSRsbGxsbGxsbFskbGxsbGxsbC0kbGxsKyRsbGxsXTskbGxsbGxsbCs9JGxsO31lbHNleyRsbD
    0oJGxsbGxsbGxsbGwoJGxbJGxsbGxsKytdKTw8OCk7JGxsKz0kbGxsbGxsbGxsbCgkbFskbGxsbGwrK10
    pKzE2O2ZvcigkbGxsbD0wOyRsbGxsPCRsbDskbGxsbGxsbGxbJGxsbGxsbGwrJGxsbGwrK109JGxsbGxs
    bGxsbGwoJGxbJGxsbGxsXSkpOyRsbGxsbCsrOyRsbGxsbGxsKz0kbGw7fX1lbHNlJGxsbGxsbGxsWyRsb
    GxsbGxsKytdPSRsbGxsbGxsbGxsKCRsWyRsbGxsbCsrXSk7JGxsbGxsbDw8PTE7JGxsbGxsbGxsbC0tO3
    1ldmFsKCRsbGxsbGxsbGxsbCgiSkd4c2JHeHNiR3hzYkd4c2JEMG5ZMmh5SnpzPSIpKTskbGxsbGw9MDt
    ldmFsKCRsbGxsbGxsbGxsbCgiSkd4c2JHeHNiR3hzYkQwaVB5SXVKR3hzYkd4c2JHeHNiR3hzYkNnMk1p
    azciKSk7JGxsbGxsbGxsbGw9IiI7Zm9yKDskbGxsbGw8JGxsbGxsbGw7KXskbGxsbGxsbGxsbC49JGxsb
    GxsbGxsbGxsbCgkbGxsbGxsbGxbJGxsbGxsKytdXjB4MDcpO31ldmFsKCRsbGxsbGxsbGxsbCgiSkd4c2
    JHeHNiR3hzYkM0OUpHeHNiR3hzYkd4c2JHd3VKR3hzYkd4c2JHeHNiR3hzYkNnMk1Da3VJajhpT3c9PSI
    pKTtldmFsKCRsbGxsbGxsbGwpOw=="
    ));

base64_decode powtarza się jeszcze kilka razy. Kiedy to usunę wogóle nie mam stopki. Co powinienem zrobić by móc samemu zaprojektować stopkę?

ps: Uprzedając pytanie, nie chce usunąć informacji o autorze!
Mephistofeles
Wstaw echo zamiast eval. Zobaczysz wtedy kod tej stopki i będziesz mógł zamienić.
gcdreak
Napisałem, że base64_decode powtarza się jeszcze kilka razy. Już to robiłem, ale to bardziej skomplikowane. Licze raczej na jakiś trick jak to obejść.
darko
Nie wiem czy nie mylę pojęć, ale może zrób tak: wykonaj swoją stopkę, zakoduj jej treść za pomocą base64_encode i to, co zostanie wygenerowane, wklej do tego miejsca, gdzie jest base64_decode. Acha powtarza się kilka razy, nie zauważyłem.
gcdreak
Niestety tak się nie da bo w tym kodzie autor szablonu ukrył jakiś trick, który powoduje częściowe zburzenie szablonu jeśli ten kod się nie wykona. Dodatkowo to w tym "zakodowanym" kodzie kryją się takie elementy jak całość stopki co powoduje, że nie mogę dodać do stopki niczego od siebie.
Jest jednak inna droga na ominięcie tego, dość irytującego "zabezpieczenia".
Dla zainteresowany:
1. W pliku footer.php zostawiacie kod autora tak jak jest. Poniżesz robicie własną sekcje i w niej to co chcecie mieć w stopce.
2. W style.css ukrywacie #footer, a stylujecie swóją stopkę.

Pamiętajcie o wspomnieniu o autorze szablonu.
Mephistofeles
Widzę, że nie chciało ci się dekodować. Przynajmniej miałem zajęcie biggrin.gif.
  1. ?>
  2.  
  3. </div>
  4.  
  5. <div class="clear"></div>
  6. </div>
  7.  
  8. <div id="footer">
  9.  
  10. <div class="credit">
  11. <a href="http://topwpthemes.com/">Wordpress Themes</a> by <a href="http://www.webhostingfan.com/">Web Hosting Fan</a><br/>
  12. Copyright &copy; <?php echo date('Y');?> <?php bloginfo('name');?> &ndash; <?php bloginfo('description'); ?>.
  13.  
  14. </div>
  15.  
  16.  
  17. </div>
  18. <?php wp_footer(); ?>
  19. </body>
  20. </html> <?
gcdreak
Fajnie, że Tobie się chciało. Nie będę w takim razie musiał zaśmiecać winksmiley.jpg
Jeśli już to odkodowałeś to może powiesz mi jak "głęboko" to było zakomane i co tam robiła ta pętla?
Mephistofeles
Pętla generowała kod. Po pierwszej turze dekodowania na końcu powinno zostać eval, wystarczy zamienić na echo, o ile dobrze pamiętam bo ja się trochę bardziej męczyłem i wszystko podmieniłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.