Witam,
moje zadanie nad jakim teraz pracuje polega na aktualizowaniu bazy Progress wybranymi danymi z bazy MySQL, ponieważ w temacie baz danych jestem na początkującym poziomie potrzebuje porady jak waszym zdaniem najprościej rozwiązać ten problem.
Jak do tej pory udało mi się połączyć z bazą Progress za pomocą sterowników ODBC i programu Razor jak również poznać jej strukturę a zatem wiem dokładnie jakie wpisy chcę uaktualniać i mogę to robić używając w/w sterowników ODBC. Teraz najtrudniesza część zadania to w jaki sposób lub za pomocą czego odpytywać bazę MySQL wybierać odpowiednie dane oraz przetwarzać je do potrzebnego formatu w Progress i wysyłać.
Oczywiście bazę MySQL również mogę przeglądać i wiem co z niej wyciągnąć i jakich wpisów szukam. Dodam że w MySQL przy każdym recordzie jest już komórka która przyjmuje wartość 0 lub 1 i w zależności od tego zawartość ma być lub nie ładowana do bazy Progress. Kolega z pracy sugeruje mi żeby skorzystać z php. Bardzo proszę o wasze opinie w tej sprawie.
Z góry dziękuję za pomoc.