Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL i PROGRESS update danych pomiędzy bazami
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
makbos
Witam,

moje zadanie nad jakim teraz pracuje polega na aktualizowaniu bazy Progress wybranymi danymi z bazy MySQL, ponieważ w temacie baz danych jestem na początkującym poziomie potrzebuje porady jak waszym zdaniem najprościej rozwiązać ten problem.
Jak do tej pory udało mi się połączyć z bazą Progress za pomocą sterowników ODBC i programu Razor jak również poznać jej strukturę a zatem wiem dokładnie jakie wpisy chcę uaktualniać i mogę to robić używając w/w sterowników ODBC. Teraz najtrudniesza część zadania to w jaki sposób lub za pomocą czego odpytywać bazę MySQL wybierać odpowiednie dane oraz przetwarzać je do potrzebnego formatu w Progress i wysyłać.
Oczywiście bazę MySQL również mogę przeglądać i wiem co z niej wyciągnąć i jakich wpisów szukam. Dodam że w MySQL przy każdym recordzie jest już komórka która przyjmuje wartość 0 lub 1 i w zależności od tego zawartość ma być lub nie ładowana do bazy Progress. Kolega z pracy sugeruje mi żeby skorzystać z php. Bardzo proszę o wasze opinie w tej sprawie.

Z góry dziękuję za pomoc.
Mchl
Za pomocą tego co znasz najlepiej. MySQL ma connectory do PHP, Pythona, C, Javy no i można się z nim łączyć przez ODBC
makbos
Update ma być przeprowadzany automatycznie np. raz dziennie.
Właśnie na tym polega mój problem że moje umiejętności programowania w tej dziedzinie są słabe -> czytaj żadne i dlatego byłbym wdzięczny za sugestie jak się do tego zabrać.
Zależy mi na podpowiedzi która opcja będzie najszybsza w moim wypadku bo rozumiem że dla kogoś biegłego w C++ lub innym języku programowania sprawa jest banalna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.