Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc przy pobieraniu danych z innego serwera.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mnd017
Cześć, witam wszystkich..
Mam pytanie, czy się w ogóle da i ewentualnie mniej wiecej jak zrealizować pewnien pomysł smile.gif

Chodzi o skrypt który pobierałby wyniki meczów z takich serwisów jak livescore, boisko.info czy innych serwisów tego typu. Chodzi o stronę ze statystykami, wynikami.. która nie bedzie potrzebowała admina zbyt często.. wyniki będzie pobierać z innego serwera. Jestem pewny że większość takich serwisów sama nie uzupełnia tych danych.

A teraz jeśli się w ogóle da:
To potrzebuje jakiegoś lepszego serwera na stronę ?
Mam na myśli bardziej o statystyki po meczu (nie tak jak na livescore) - tzn. u mnie bede miał date i godzine zakończenia meczu.. to powiedzmy serwer poczeka 30min i pobierze wynik do mojej bazy. Tak jakby baza reagowała to co ma wpisane w pewnych kolumnach (data).

Jak tak mniej więcej się do tego zabrać?

Jest w sumie dość początkującym, ale na pewno sobie poradzęsmile.gif (nie ma to jak skromność) Tzn uważam, że nie może to być aż tak skąplikowane.. jakieś podstawy PHP mam, w bazach danych dość dobrze:)
Wszystkie wskazówki i porady mile widziane.

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam
MateuszS
file_get_contents + preg_* + obróbka php i HTML

1 funkcją pobierasz zawartość strony, funkcjami preg i wyrażeniami regularnymi wyciągasz to co cię interesuje z pomiędzy tagów (wyniki itp) do zmiennych i odpowiednio wyświetlasz, ew. coś obrabiasz w PHP.

Sam nigdy tego nie robiłem (używałem tylko tych funkcji pojedynczo i nie znam się na wyrażeniach reg.) ale naczytałem się paru topiców na ten temat tutaj, poszperaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.