Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blokowanie strony...?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
krzysiuus
Jak mam zrobić aby strona po wpisaniu w przeglądarkę adresu się nie wyświetliła... wyskoczyło coś w stylu "Brak dostępu" lub jakiś inny błąd?

Spróbowałem tego ale nie działa...

1. RewriteEngine On
  2. RewriteCond %{REQUEST_URI} "http://LINK STRONY DO ZABLOKOWANIA"
  3. RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(.+\.)?MOJASTRONA.info [NC]
  4. RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^="" [NC]
  5. RewriteRule .* blad403.html [L]

Ma ktoś jakiś pomysł?

PS> Strona ma się ładować ze skryptu. Ma wywalić błąd tylko jak ktoś wpisze adres z polu przeglądarki.
ddiceman
Uzycie strony odsylajacej jako testu, czy na strone ktos wszedl bezposrednio, czy poprzez klikniecie w link jest bledem, bo nie kazda przegladarka wysyla informacje o tym, skad nastapilo przejscie.
krzysiuus
Miałem ten skrypt jak ktoś chciał ściągnąć jakiś plik. To jak ktoś wpisał w pole przeglądarki link do pliku to wywalało błąd. Ja poprzez użycie skryptu działało dobrze.

I tak samo chce dla linku. Że jak ktoś wpisze w pole przegladarki wywali blad a jak przez skrypt (który już mam) wejdzie normalnie.

Proszę o odpowiedz
Fifi209
Cytat(krzysiuus @ 30.03.2010, 15:05:52 ) *
Miałem ten skrypt jak ktoś chciał ściągnąć jakiś plik. To jak ktoś wpisał w pole przeglądarki link do pliku to wywalało błąd. Ja poprzez użycie skryptu działało dobrze.

I tak samo chce dla linku. Że jak ktoś wpisze w pole przegladarki wywali blad a jak przez skrypt (który już mam) wejdzie normalnie.

Proszę o odpowiedz

Co do pliku to mały pikuś bo wrzucasz je do osobnego folderu, poprzez .htaccess blokujesz dostęp i tylko skrypt może czytać.

Swoją drogą po co Ci to?
krzysiuus
Do pliku do wiem jak zrobić i działa. Tylko że do strony coś nie chce... Wie ktoś jak to zrobić?

A do czego mi to potrzebne? Potrzebuje aby tylko moi użytkownicy mogli na tą stronę wejść nikt inny po wpisaniu w przeglądarkę normalnie adresu nie...

Albo powiem tak chodzi mi o zablokowanie czegoś tkiego jak ktoś wpisze w pole url w przeglądarce:

index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=addNew

Wie ktoś jak to zablokować?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.