Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Status graficzny serwerów Counter Strike
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Sachu
Witam. Chciałbym poddać ocenie mój nowy skrypt: Status graficzny serwerów Counter Strike.
Jak można łatwo zauważyć, status jest napisany w PHP z użyciem biblioteki GD2.
Przykłądy:
http://sachu.xaa.pl/status/index.png?ip=91...mp;type=userbar
http://sachu.xaa.pl/status/index.png?ip=91...amp;type=banner
Link do ściągnięcia:
http://sachu.xaa.pl/status.rar
Licencja:

Zapraszam do oceny, opinii i propozycji smile.gif
Pozdrawiam,
Sachu.
Kowol
Nie działa link z downloadem.
Sachu
Ups, mój błąd smile.gif
Już działa.
r4is0n
hm, gdzie się dodaje serwery? można zrobić do tego jakiś formularz? smile.gif
Sachu
serwery dodajesz do pliku list.php i potem tylko w adresie zmieniasz IP.
Wicepsik
Czemu się tak długo generuje ?
r4is0n
a skąd wziąść taki adres? --> status/index.png?ip=193.33.176.148:27015&type=userbar
bo jak uruchamiam index.png.php to pisze:
  1. IP nie jest na liscie
Kowol
Mało zaawansowany skrypt. Lista w tablicy, 0 użycia bazy, brak możliwości dodania serwera z zewnątrz, mnóstwo klas etc.

@Up
list.php i musisz dodać do tablicy.
Sachu
Bazy nie użyłem, bo IMO do tak małego skryptu się nie opłaca. A co do dodawania serwera z zewnątrz... Nie robiłem tego, bo większość osób używało tego jako status do ich serwerowni.
r4is0n
Kowol tylko że on jako nieliczny upublicznił ten skrypt.. nigdzie indziej go nie znajdziesz, bo wszędzie dostaniesz go za $.
Sachu
Cytat(Wicepsik @ 17.04.2010, 19:23:25 ) *
Czemu się tak długo generuje ?

Słaby serwer. Z mojego statusu korzysta cs-fpg.pl, strefaskilla.pl i wiele innych, a u nich bardzo szybko się generuje smile.gif
r4is0n
Stachu, mam jeszcze pytanko, jakbym chciał pozmieniać rozmieszczenie wszystkiego to skąd wsiąść te współrzędne (patrz dół)
  1. $pic, 9, 0, 195, 20,

i gdzie zmienić np. czcionke?
wystarczy podmienić nazwę w zmiennej $czcionka która jest w userbaroffline.php i userbar.php?
Sachu
Co do rozmieszczenia, Ja współrzędne sam dopasowywałem (strzelałem), a co do czcionki, tak jak mówisz, wystarczy zmienić w $czcionka.
r4is0n
aha, czyli nie ma programu do sprawdzania takich współrzędnych .. ok smile.gif
dzięki wielkie tongue.gif
Kowol
Wykonane przeze mnie: http://list.otos.pl/martin/
To samo, tylko, że serwery innych gier, a dokładnie Open Tibii.
Wystarczy zmienić sockety i otrzymałbym ten sam efekt.
Sachu
Gdybym chcial, to tez bym mogl wykonac taki skrypt. Ale po co?
Kowol
Sachu: jaki? Przecież to jest to samo, tyle że nie używam jakichś dziwnych bibliotek i klas.
Osoba gdzieś tam wyżej mówiła, że to kosztuje, a to na prawdę 20min roboty.
Sachu
No ciekawe, jakbyś napisał taki status bez żadnej biblioteki.
Kowol
Ja jakoś napisałem beż żadnej biblioteki, a to jest to samo.
r4is0n
Cytat(Kowol @ 17.04.2010, 21:26:09 ) *
a to na prawdę 20min roboty.

20min może dla Cb bo masz pojęcie, a inni są w tym ciemni zrozum to smile.gif
i nie kłóćcie się kto jak napisał.. bo nie po to jest ten temat.
on wrzucił swój skrypt, Ty wrzuć swój i będzie wszystko jasne..
Sachu
Nie porównuj tibii do CSa...
IMO Statusu do CSa bez klasy nie zrobisz.
Kowol
Jak to nie? Wystarczy zmienić sockety i otrzymujemy to samo.
manice
A ja mam problem jak chcę wygenerować userbara to ciągle pisze ze serwer jest offline a on jest online i grają na nim ludzie.
Wie ktoś jak sobie z tym poradzićquestionmark.gif? Może coś źle robię dodam ze w pliku list.php dodałem ip mojego serwera.

Tutaj zamieszczam link do mojej strony: LINK
Sachu
ugu ma prawdopodobnie poblokowane porty.
Skrypt napewno działa na cba, xaa, unixstorm i glowanet. Na innych nie testowałem.
Quantum
Cytat(Sachu)
Nie porównuj tibii do CSa...
IMO Statusu do CSa bez klasy nie zrobisz.

Same gry jako gry w przypadku komunikacji z ich serwerami nie mają żadnego znaczenia. Dlaczego sądzisz, że status do Counter Strike'a wymaga użycia OOP, a do Tibii już nie ?
Sachu
Bo nie spotkałem się jeszcze z jakimkolwiek statusem serwerów CS, który by nie używał żadnej klasy.
Ale jeżeli się mylę, to zwracam honor.
Quantum
Cytat
Bo nie spotkałem się jeszcze z jakimkolwiek statusem serwerów CS, który by nie używał żadnej klasy.

to nie znaczy, że nie da się takowych napisać, to czy obiektówka została użyta to tylko wybór autora skryptu - w przypadku rozbudowanych skryptów jak najbardziej poprawny.
Sachu
No to może teraz ktoś oceni kod? Może da się coś zoptymalizować, napisać inaczej ? smile.gif
manice
Na cba dalej nie działa pokazuje ciągle ze serwer jest offline. Może ktoś mi powiedzieć jak to mam zainstalować (bo wrzucam pliki na ftp, dodaje ip swojego serwera do list.php i nie działa)questionmark.gif

Dowód ze niedziała: LINK

Pomoże ktośquestionmark.gif
bim2
Zakończę waszą dziecinną kłótnie, bo pisałem oba skrypty, do CSa dla klanu kolegi oraz serwis ubar.pl jak i tibialab.com z czego ubar pobierał dane o otsie własnie bezpośrednio z serwera.

Prościej jest to napisać dla Tibi, bo dostajemy zwykłego xmla spowrotem, nie trzeba się bawić żadnym unpackiem/packiem, jak to ma miejsce w CSie.
Siper
Cytat(Sachu @ 18.04.2010, 13:32:04 ) *
ugu ma prawdopodobnie poblokowane porty.
Skrypt napewno działa na cba, xaa, unixstorm i glowanet. Na innych nie testowałem.

W głowanecie trzeba pisac do supportu o odblokowanie portu winksmiley.jpg
Sachu
Cytat(manice @ 18.04.2010, 15:12:06 ) *
Na cba dalej nie działa pokazuje ciągle ze serwer jest offline. Może ktoś mi powiedzieć jak to mam zainstalować (bo wrzucam pliki na ftp, dodaje ip swojego serwera do list.php i nie działa)questionmark.gif

Dowód ze niedziała: LINK

Pomoże ktośquestionmark.gif

czyli na CBA tez już zablokowali.
sims
Sorka że odświeżam po tak długim czasie ale czy mógłbyś dać nowy link do downloadu?
r4is0n
także proszę, jeśli ma to ktoś jeszcze niech upnie na jakiś hosting i poda link..
z góry dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.