Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] ocena
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
deniol13
Witam, dopiero od niedawna zajmuje sie webdesignem, tak to jak ktos odwiedzal strone a nei zaplacilem grafikowi tylko sam robilem styl to reakcja - o_O -.-
Wiec postanowilem robic nieco lepsze layouty, tutaj moj hmm, gdzies 5, prosze o uwagi itd.

Ta, SuperHubert to ja zeby nikt nie myslal ze ukradlem prace czy cos biggrin.gif bo na forum nie mozna zmienic nicku
Unknow_94
Góra mi sie podoba niczego sobie lecz te 2 panele lewy i prawy do niczego, środkowy panel tez strasznie cienko stopka mogła by tak zostać lecz po poprawieniu tego co napisałem i jak byś mógł napisać na jaki temat ma być ten layout? smile.gif
Ps. Nie znam sie na grafice pisze to co bym zmienił
deniol13
no ok, pomysle jak poprawic te mena, menusy jkk to nazwac biggrin.gif
a tematyka no to ma byc portal o webmasteringu, tylko styl nie ma byc taki bardzo tematyczny
krispak
Jak dla mnie grafika przedpotopowa, zmienilbym praktycznie wszystko a w szczegolnosci uklad 3 kolumny :/
Typo w newsach pogrubione odpada..
Kazda z trzech czesci (head, content, footer) jakby z innej bajki, nic do siebie nie pasuje i jeszcze dziwnie wyglada szeroki content do head czy footer w takim zestawieniu.
Popracuj jeszcze nad tym.
Pozdrawiam
deniol13
nowy lay, taki raczej bedzie na ''mojej stronce''

taki styl raczej nie bedzie odstraszac samym wygladem?
askone
Wortal o programowaniu, layout też dla programistów robiony przez programistę winksmiley.jpg
thomson89
Ten drugi o wiele "lepsiejszy". Jednakże:
-> Slogan trochę w prawo.
-> Shoutbox, albo na całą szerokość, albo wsadzony w treść strony (obok menu).
-> Gdzie jest stopka?
-> Dawaj mniej napisów Hubert - 3-4 starczą, a tak to po prostu nic nie widać.
SHiP
Denerwują mnie te napisy "Hubert". Na prawdę sądzisz, że ktoś Ci to ukradnie? Przecież to pół godzinki w czystym html/css. Druga wersja jest dużo lepsza. Osobiście podobają mi się układy 3 kolumnowe ale przy normalnych proporcjach. Te u Ciebie w pierwszym projekcie były totalnie badziewne i przypominały php fusion czy inny tego typu badziew. Ogólnie jest za szaro oraz nie pasują mi te ikonki. Typografia leży(np. za mała wysokość linii).
Asmox
Ostatnio coś mnie naszło z tymi kolorami, więc się trochę przyczepię happy.gif
Proponuję dać więcej odcieni itd itd, bo tekst trochę zlewa się z tłem (ale tylko troszeczkę biggrin.gif)
Układ strony super, natomiast przytoczę pewne spostrzeżenie z książki "Zabójczo skuteczne strony internetowe" oraz moje wnioski:
- Jeżeli przypadkowa osoba się natknie na Twoją stronę (pierwszy raz, nie stały bywalec) to będzie skupiać wzrok na górnym lewym rogu strony, więc tam najlepiej dać artykuł czy coś takiego. Z tym menu to jeszcze ok, ale ja bym dał shoutbox na dole, a zaraz pod nim stopkę.
Daiquiri
Zacznijmy od tego, że te napisy (znaki wodne) przeszkadzają w "odbiorze" projektu. Ode mnie standardowo lista:
[-] Na stronie zasadniczo mało treści, a część przykładowej zawartości nie nadaje się - mowa o np. "dasdasd" itd.),
[-] Masz trzy kolory przełamujące (czerwony, ciemnoszary i żółty) - a to o dwa za dużo smile.gif. Jeżeli przyjmiemy, że ciemnoszary nie jest przełamującym - to zdecydowałabym się na jeden (czerwony abo żółty),
[-] Całość nieco mdła,
[-] Brakuje stopki,
[-] Wyrównanie - a konkretniej jego brak. Przykład? Shoutbox!

[+] Typografia prosta, ale bez zarzutu,
[+] Elementy strony mają czym oddychać, tj. marginesy i wszelkie odstępy są na pokładzie,
[+] Nie jest najgorzej,

Powodzenia przy dalszej pracy!
deniol13
dzieki za wypowiedzi smile.gif zaraz rozdam reszte plusow, wiedzialem ze czegos brakuje biggrin.gif chodzi o stopke, potem cos ''wyskrobie''
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.