Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Doctrine i custom queries
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
blackroger
Mam pytanie. Co może być przyczyną takich warningów.?

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Praca\projects\project\lib\vendor\symfony\lib\plugins\sfDoctrinePlugin\lib\database\sfDoctrineConnectionProfiler.class.php on line 196

Warning: join() [function.join]: Invalid arguments passed in D:\Praca\projects\project\lib\vendor\symfony\lib\plugins\sfDoctrinePlugin\lib\database\sfDoctrineConnectionProfiler.class.php on line 141

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Praca\projects\project\lib\vendor\symfony\lib\plugins\sfDoctrinePlugin\lib\database\sfDoctrineConnectionProfiler.class.php on line 196

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Praca\projects\project\lib\vendor\symfony\lib\plugins\sfDoctrinePlugin\lib\debug\sfWebDebugPanelDoctrine.class.php on line 117

Praktycznie zawsze gdy odwołuję się do Doctrine:
np.

$columns = Doctrine::getTable($table_name)->getColumnNames();

Błędy widać tylko rzecz jasne w trybie dev.

i JEszcze jedno pytanie. Jak pobrać listę istniejących klass-tabel-modeli za pomocą Doctrine? Potrzebuję zdynamizować obsługę tabel w bazie, a pobierając je za pomocą show tables musiałbym jeszcze parsować i przeinaczac nazwy, np. z cms_role na CmsRole

Proszę o pomoc.
l3l0
Witam.

Cieżko powiedzieć co jest dokładną przyczyną tych ostrzeżeń. Z tego co podałeś wynika że metoda getParams obiektu Doctrine_Event zwraca null-a zamiast array, co jest możliwe jeśli do konstruktora Doctrine_Event przkażemy bezporśednio parametr $params jako null-a (default value to array). Może masz coś z eventami, może masz jakiś błąd w DQL-u... Musiałbyś dokładnie przeanalizować/zdebugować co się dzieje i dać wiecej informacji (napewno wersja symfony/doctrine itd). Poszukaj też http://www.doctrine-project.org/jira/secur...eNavigator.jspa może to jakiś bug w doctrine ja osobiście się jeszcze nie spotkałem z takim zachowaniem. Polecam zdefinować testy i sprawdzić czy zapytania/metody działają tak jak się spodziewasz.

Pozdrawiam
janek9
nie wiem czy dobrze zrozumiałem...ale czy konczyles kaze zapytanie ->execute() ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.