Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błędy z z-index w Operze i IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
batonik1984
Witam jakby ktoś się nudził to zagadka do rozwikłania (jedno rozwiązanie znalazłem, nie chce na razie sugerować nic, a może komuś się uda inne rozwiązanie odnaleźć). Problem polega na tym by nałożyć listę z odnośnikami na listę z obrazkami PRZYKŁAD w FF i podobnych działa ale Opera i IE>=8 ma problemy gdyż obrazki zawsze przysłaniają linki. Być może coś źle z z-indexami kombinuje ale jakoś po różnych próbach brak efektów.

zegarek84
na openSuse na operze 10.61 wszystko w porządku z tym wyjątkiem, że brak "wypełnienia"... jeśli nie chcesz dawać jakiegoś koloru [a na bank nie chcesz próbując uzyskać ten efekt] to daj tło jedno pikselowe przezroczystego gif'a powtarzającego się... - to, że działa wystarczy najechać myszką na obramowanie... choć swoją drogą trochę inaczej sam bym to zakrywał - ale to mało ważne gdyż tu problemem jest brak "wypełnienia"
batonik1984
No właśnie tylko dlaczego nie chce to działać w Operze tak jak w FF itp to tak jakby Opera nie poprawnie obsługiwała display:block odnoszący się do odnośników. Bo z tym wypełnieniem to wiem właśnie. Ale i tak dzięki bo ja to wstawiałem przezroczystego gifa a skoro mówisz, że z wypełnionym tłem działa to jeszcze lepiej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.