Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uzytkownicy, tworzenie w bazie danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Hosiek
Witam, wiec chodzi o to ze robie rejestracja na stronie internetowej do gry GTA SA MP, chodzi o to ze maja byc robione konta i wszystkie dane wysyłane do mysql, Uzytkownik bedzie wypełniał tylko 2 pola, Imie_Nazwisko oraz hasło, a reszta pol dodawało by samo, jak moge takie cos zrobic ? baze danych mam juz utrzozoną, potrzebuje zrobic tylko tabelke users czy tam uzytkownicy i zeby tam sie dodawali, pomoze ktos ?
maniekl2
Co dokładnie po za imieniem,nazwiskiem i hasłem chcesz przechowywać w tej bazie?
Tworzysz tabelę users i tam pola imie|nazwisko|haslo + dodatkowe pola, które chcesz żeby były i tyle.
Podczas rejestracji używasz insert() i wrzucasz dane do bazy.
Hosiek
Mogłbyś mi to mniej wiecej wytłumaczyc ?
Pola maja byc takie
Imie_Nazwisko (Podaje uzytkownik kodem przy rejestracji:
  1. <input name="Imie_Nazwisko" type="text" value="Imię_Nazwisko" size="30" maxlength="24" />

Hasło (Podaje uzytkownik kodem przy rejestracji:
  1. <input name="Hasło" type="password" value="*****" size="30" maxlength="50" />

Portfel: 500
Bank: 0
Wypłata: 0
Praca: Brak
Organizacja: Brak
Ranga: Brak
Czas Gry: 0
Skin: 0
Pojazdy: Brak
Domy: Brak
Biznesy: Brak
HeadAdmin: 0
Admin: 0
Support: 0
Premium: 0

To chyba tyle, to ma byc podstawowe, mogl bys mi powiedziec jak to mniej wiecej zrobic ?
Mephistofeles
Ustaw sobie domyślne wartości dla tych pól w tabeli.
Takie rzeczy jak domy czy pojazdy musisz zrobić relacyjnie, jeden do wielu albo wiele do wielu.
Hosiek
Maniek mi juz pomogł, jeszcze raz dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.