Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Opinia, Test] Portal pojedynków(bitw) dla dzieci
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Poker
Witam serdecznie,

Stworzyłem portal dla dzieci dostępny pod adresem www.zatop.pl

Idea serwisu polega na dodawaniu(tworzeniu) pojedynków, w których należy zatopić to czego się nie lubi.
Zatapiamy aktorów, przedmioty, wszystko co tylko chcemy.

Dodawanie pojedynków jest włączone dla wszystkich użytkowników nie trzeba zakładać konta
(prowadzę kilka serwisów skierowanych do młodych użytkowników i wiem że logowanie się tylko w celu dodania pojedynku, odstraszyłoby ich).

Bardzo proszę wszystkich o ocenę zarówno graficznej strony serwisu jak i bezpieczeństwa i ogólnego działania.

Przyznaję że mogą być błędy, ale niestety sam jeszcze wszystkich nie znalazłem.
WY doświadczeni użytkownicy wiecie jak i czego szukać.

To co moim zdaniem jest ważniejsze i chciałbym żeby zwrócić uwagę to:
- Dodawanie nowych pojedynków (czy rozwiązanie jest proste, czy działa w 100%)
- Emotikonki (pierwszy raz w coś takiego się bawię)
- Głosowanie
- Stronnicowanie wyników w kategoriach oraz sortowanie
- Możliwość tylko jedno krotnego głosowania na pojedynek w ciągu dnia (dla 1 IP) wydaje mi się że zabezpieczyłem się przed próbami "ataków" na głosowanie.

ps.Serwis jeszcze nie jest w 100% skończony dojdzie kilka działów do kategorii, w menu zakładka NAJNOWSZE jeszcze nie została uruchomiona, jeszcze muszę podpiąć to wszystko pod Panel administracyjny.

Serwis wykonałem samodzielnie z wyjątkiem skryptu uploadu i skalowania zdjęć, który został zakupiony poprzez Giełdę na tym forum (skrypt to autorskie rozwiązanie napisane specjalnie na moje potrzeby).

Z góry dziękuje za opinię i rady.
Dariusz
Spawnm
http://www.zatop.pl/najnowsze.php nie działa.
Poker
Cytat(Spawnm @ 8.01.2011, 20:04:12 ) *

Tak jak napisałem na razie tylko ta jedna podstrona nie działa, nie chciałem już jej usuwać z górnego menu do prezentacji.
r4xz
pomysł na stronę - totalna masakra (choć może jakbym był bahorkiem z podstawówki to by mi się podobało...).
jakoś wykonania pod względem graficznym - bez zarzutów (w sumie norma w twoich projektach winksmiley.jpg )
Poker
Wszystkie pomysły, które realizuję nie są w kręgu moich zainteresowań.
Nie robię ich dla siebie, bo podejście mam takie jak Ty, że jest to BEZSENSU, ale ten bezsens właśnie jest popularny.
I strony robię dla dzieci które z czegoś takiego korzystają, a że jest głupie, to już inna sprawa.

A czy mógłby ktoś spróbować przetestować zabezpieczenia? Starałem się to wszystko zabezpieczyć jak tylko potrafiłem może coś ominąłem, może o czymś zapomniałem.

Czy ktoś jeszcze podejmie się oceny?
Chciałbym puścić ostateczną wersję, ale bez "dziur".

Lecz wy dokładniej wiecie gdzie zaglądać.
emajl22
Wygląda bardzo ładnie. Ogólnie jest pozytywnie winksmiley.jpg
gerwazy1
To chyba coś w stylu gazetek "bravo" z czasów mojej młodości... i odwrotnośc wykopu tylko z mniej ambitną treścią... Pomysł pewnie chwytliwy.... Powodzenia!
cniak
Przy kazdym zatapianiu wyskakuje mi: http://www.zatop.pl/error1.html
świeżak
U mnie działa poprawnie.
Fifi209
Rozumiem, że mamy oceniać tylko funkcje strony/serwisu nie patrząc na "bebechy" ?
sytluk
Powinieneś dodać jakąś cenzure komentarzy, bo jak na strone dla dzieci to jest tam całkiem sporo przekleństw wink.gif
konole
Ogólnie rzecz biorąc, sposób głosowania może być mylący. Człowiek ma tak dziwnie skonstruowany mózg, że odruchowo najczęściej klika w to, co mu się bardziej, a nie mniej, podoba. Ale fajnie, przejrzyście wykonane. Keep it up. smile.gif

Edit:
No nie. Gdzie z tą reklamą...

http://img852.imageshack.us/img852/7584/sc...110312at851.png

Edit2:
Funkcja publikuj na Śledziku:
Cytat
Shakira toczy walkę z Hannah Montana. Shakira utrzymuje się na powierzchni! Zatopmy Hannah Montana

Cytat
Shakira toczy walkę z Hannah Montana. Hannah Montana tonie! Zatop go jeszcze głębiej i ratuj Shakira

Trochę stronnicze na korzyść tej, która ma mniej głosów na "zatop". Może zmienić lepiej to drugie na: pomóż jej się wydostać, czy coś w tym stylu?
Poker
Serwis już sprzedany, więc w rękach kogoś innego.
Reklamy wstawione przez nowego właściciela.

Właśnie "zatop" było błędem bo dzieci automatycznie głosowały na to co im się podoba i wyniki były nieprawdziwe.
Ale człowiek uczy się na błędach i teraz wiem że wszystko co robię musi być BAAAAAARDZO PROSTE.
konole
Z ciekawości: ile ten projekt był warty?
Cypherq
Podbijam.
awerd95
Podbijam 2 raz.
muzeum
Cytat(konole @ 12.03.2011, 08:51:40 ) *

Dzięki za zwrócenie uwagi, na rozjechane reklamy, u mnie wyglądały ok, ale po przetestowaniu na browsershots okazuje się że w niektórych przeglądarkach wskakiwały na górę.
Mam nauczkę i na przyszłość będę testować pod windowsem...

Pozdrawiam muzeum
(nowy właściciel)
Poker
No nie ma tutaj nic do ukrywania, sprzedałem 3 serwisy dodatkink.pl, zatop.pl i grynk.com.pl za kwotę bodajże 1600zł, szczerze liczyłem na więcej.

Ilość pracy jaką włożyłem niestety i tak się nie zwróciła, ale serwisy leżały u mnie i nic z nimi nie robiłem, nic nie zarabiały więc postanowiłem je sprzedać.

Dla przykładu, zatop.pl (stworzony był w 4 dni), grynk.com.pl (2 dni)

Dodatkink.pl (były tworzone 3 tygodnie w Lipcu 2010 + uzupełnianie materiałami do grudnia).

Na stronach ruch się nie zwiększał i ciągle był stały wiec to też był powód.

Sprzedałem w sumie wszystkie swoje serwisy jakie posiadałem i postawiłem wszystko na Pytano.pl (bo liczę że się uda - choć teraz na chwilę projekt został zatrzymany)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.