Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cookie, alias, w IE nie dziala, w was jedyna nadzieja:|
Forum PHP.pl > Forum > PHP
micholo
czesc

przeszukalem google, monuala, pare roznych forow i nie moge rozwiazac mojego problemu a mianowicie, mam adres strony
www.adres_strony.aa.pl/katalog/

i zdefiniowany alias na ta strone:

www.alias.tk

jak zrobic zeby kod:

setcookie("ciacho","jest",time()+3600)

ustawial ciacho dla obu url?questionmark.gif dla prawdziwego adresu ciacho just ustawiane dla IE,Opery i Mozilli ale dla aliasu IE jako jedyny nie ustawia ciacha:| wiem ze sa parametry domenu i sciezka w setcookie ale probowalem juz chyba wszystkich mozliwych kombinacji i nic mi nie dziala pomozcie

pozdrawiam
michal
Koshin
z tego co ja wiem, to jesli strona ktora udostepnia aliasy, robi to na zasadzie framesetow (tak jak na przyklad prv.pl_, to raczej pod IE nie uda ci sie ustawic poprawnie cookie, ale moge sie ocyzwiscie mylic, zwlaszcza ze jestem zaskoczony ze pod innymi przegladarkami to dziala, no ale coz.. inne sa lepsze, a IE najpopularniejszy.
Puciek
Możesz napisać pod drugim aliasem mały skrypt bezwynikowy(nic nie wyświetla) po czy cichutko go go załadować w ramce (ukrytej). Jest to sposób
hwao
Może pokombinuj z pozostalymi parametrami ciacha:
http://www.php.net/manual/pl/function.setcookie.php
Kinool
zobacz tu moze w czyms ci pomoze smile.gif
party
Cytat
int setcookie ( string nazwa [, string wartość [, int data_ważności [, string ścieżka [, string domena [, int bezpieczne]]]]])

[manual:dcd2f0c8da]setcookie[/manual:dcd2f0c8da]() - Zobacz przykład 1., linijka 3 w manualu.

Powinien zainteresować cię czwarty argument...
micholo
probowalem wszelkich kobinacji z sciezka i domena i nic mi nie chce dzialac nie mam pojecia czemu, ciacho ciagle sie nie tworzy:|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.