Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] eventy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
JoShiMa
Zmagam się z pewnym zagadnieniem w jQuery i poległam. Już pisze o co mi biega.

Mam kilka elementów na stronie, których eventy przechwytuję, żeby za pomocą AJAXa je obsłużyć. Jeden z tych elementów to formularz dodawania tagów. kod JS wygląda następująco:

1. $(".add_tag").bind('submit', function(e) {
  2. e.preventDefault();
  3. $.post(
  4. $(this).attr('action'),
  5. $(this).serialize(),
  6. function(data){
  7. //obsługa tego co wróci z kontrolera
  8. if(data){
  9. var strTags = new String(data);
  10. var arrTags = strTags.split(",");
  11. var tagButtons, id, name;
  12. for (i = 0;i < arrTags.length;i++){
  13. id = 'jakies id';
  14. name = 'coś';
  15. tagButtons = '<a href="#">'+arrTags[i]+'</a> <a class="del" href="#" id="' + id + '" name="' + name + '">x</a>';
  16. $('#taglist_' + photo).children('div').append(tagButtons);
  17. }
  18. }
  19. }
  20. );
  21. });
  22.  

Jak widać po dodaniu tagów (oddzielonych przecinkami) dane wysyłane są metodą post do odpowiedniego skryptu, tam dodane są do bazy a następnie funkcja dopisuje do istniejącej listy tagów nowe linki do tagu i do kasowania tagu (x);

Link do kasowania tagu też jest obsługiwany za pomocą skryptu jQuery, jednak jest to możliwe dopiero po przeładowaniu strony. Dodam, że nie ma błędów w definicji tych linków i są one takie same jak te wczytane wcześniej przy ładowaniu strony. W firebugu mam informację, że do tych dodanych za pomocą jQuery nie są przypisane żadne eventy. Czego tu brakuje?
everth
Przypisania eventów - polecam zapoznanie się z tym wątkiem (raczej adekwatny do twojego problemu)
JoShiMa
Dzięki za podpowiedź. Będę studiować i się okaże, czy pojęłam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.