Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyświetlaniem sIFRa w Internet Explorer 9 (rozciąganie)
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
pawel-du
Cześć,

Mam problem z tym, że napisy zamieniane przez sIFRa są rozciągane w IE 9. Dodam, że błąd występuje gdy nie mam zainstalowanych czcionek, które są podmieniane. Po najechaniu myszką na menu lub zaznaczeniu napisu, czcionki zostają prawidłowo podmienione.

Problem występuje na stronie:
http://ns390165.ovh.net/Orion/Default.aspx

Jeżeli ktoś ma pomysł jak to rozwiązać, proszę o pomoc, bo już wiele czasu nad tym spędziłem. Czytałem że IE 9 nie obsługuje Flasha i poinstalowałem różne wtyczki. sIFR działa tak byle jak tylko pod tą przeglądarką.
erix
Tak btw, po co Ci sIFR, skoro możesz użyć CSS-owych webfonts...?

Nawet pod IE6 działa.

Cytat
Czytałem że IE 9 nie obsługuje Flasha i poinstalowałem różne wtyczki.

Gdzie piszą takie brednie?
wookieb
Nie wiem jak to wygląda rzeczywiście, Pewnie MOŻNA zainstalować flasha ale nie było to zrobione domyślnie wraz z instalką IE9.
MS nie mogłoby całkowicie zablokować Flasha, ponieważ jest to praktyka monopolistyczna.
A gdzie o tym piszą? google -> ie9 bez flash
erix
Cytat
Pewnie MOŻNA zainstalować flasha ale nie było to zrobione domyślnie wraz z instalką IE9.

Przecież tak było chyba zawsze...
pawel-du
Tutaj takie coś wyczytałem
http://kopalniawiedzy.pl/Internet-Explorer...pple-10276.html.

Ale wracając do tematu, można w jakiś sposób użyć innych czcionek niż standardowe za pomocą CSS bez używania sIFRa?
wookieb
Tak, gorąco polecam Cufon-a albo własnie webfonts.
erix
Ostatnio się przerzuciłem bardziej na webfonts (polecam korzystanie też z Font Squirrel jako generatora) i działa jak natura chciała smile.gif
pawel-du
Podoba mi się pomysł z web fontami ;]

Napotkałem jednak problem, jak przedstawiać polskie czcionki?
erix
Tzn? Jak masz font z polską stroną kodową, to nie trzeba niczego przecież robić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.