Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/js] parsowanie js
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gkeb
Mam taki mały problem. Chciałbym (o ile to możliwe) wywołać generowany przez php plik na serwerze który nie obsługuje php. Wymyśliłem więć sobie (błędnie questionmark.gif?) że możnaby stworzyć plik php który generuje w wyniku javascript który jest wklejany na taka stronke.
Przykładowo robie w pliku php cos takiego:
  1. <?php
  2. echo &#092;"document.write(\"test\");\";
  3. ?>

a w pliku html:
  1. <script LANGUAGE="JavaScript" scr="http://192.168.1.8/~parser/java.php">
  2. </script>

ale cos mi to nie dziala sad.gif. Jak wywołuje sam plik php to ok, ale ze stronki html tego nie widac.
Macie jakis pomysłquestionmark.gif?
Zbłąkany
nic dziwnego ze nie dziala jezeli probujesz odpalic skrypt php metoda do js smile.gif
hawk
Cytat
nic dziwnego ze nie dziala jezeli probujesz odpalic skrypt php metoda do js smile.gif

8O Co za bzdura.

Do autora: najpierw popraw sam tag <script>. Powinno być src, nie scr. Atrybut language od dawna jest niezalecany, natomiast atrybut type jest obowiązkowy.
Rozumiem że skrypt musi być na innym serwerze? Spróbuj dać w skrypcie jakiś alert, to zobaczysz czy w ogóle się wykonuje. Możesz też zrobić save as (kompletna strona razem ze skryptami) i zobaczyć co tam przeglądarka widzi w środku.
gkeb
Tylko że gdzieś takie cos widziałem i to działalo. A co do skryptu php to on po parsowaniu przez php jest kodem wlasnie javascryptu, wiec teoretycznie powinien odpalic.
Ale moze macie inny pomysl jak wkleic na stronke bedaca na serwerze gdzie nie ma php inna stronke (a raczej jej wynik dzialania skryptu do katalogowania) z serwera gdzie php dziala??
Osoba dla ktorej to pisze ma miejsce na firmowym serwerze (brak php ale za to unlimitet powierzchnia i transfer) gdzie ma kolekcje zdjęc gwiazd, moj skrypt php sluzy do katalogowania tych danych. Działa nawet dobrze ale wynik widac tylko gdy otwiera sie go bezposrednio z mojego serwera gdzie jest php. Jak wkleic ten wynik na tamta strone by wszystko ladnie wygladalo?
gkeb
hawk to było to, wielkie THX. Wiele razy przegladalem to i nie zauwazylem tej literowki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.