Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: javascript.. includowanie?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
nakers2
znam tą funkcje:

document.location.href= "xxx.php";

ale ona tylko przekierowuje na dany adres
potrzebuje takiej która działa w taki sposób (jak to jest w php)... ale w JS

<?php include("xxx.php"); ?>

czyli nie przekierowuje na inną podstronę, a wyświetla ją na obecnej

pozdrawiam, z góry dzięki za pomoc
marekge
Wszystko zależy od tego co chcesz includować.
Jeśli ma to być skrypt JS lub dowolna struktura HTML/XHTML to możesz zrobić to tak:
  1. <script type="text/javascript" src="pliczek.js"></script>

O ile sprawa z dowolną skryptem JS myślę że jest jasna to dowolny kod HTML możesz wygenerować np za pomocą document.write
nakers2
może lepiej tak... daje fragment kodu z mojego pliku:

var gg = document.getElementById('menu1');
if(text.substring(0,4) == 'okno') {

}

czyli gdy znajdzie div o nazwie menu1 pokaż:
i jeżeli "..."

no i właśnie wtedy chce żeby wyświetliło mi w tym divie (co sobie go zrobiłem w oddzielnym pliku PHP)
w tym oddzielnym pliku inny zaincludowany plik php
...

jest to część kodu odpowiadającego za to że gdy podejde do obiektu - co już mam (w grze) to wyświetla mi div menu1
i zaincludowany w nim plik np. z misjami... - znaczy tak bym chciał żeby było

właśnie dlatego potrzebna mi alternatywa do funkcji z PHP (<?php include("xxx.php"); ?>) obsługiwana w JS, działająca na tej samej zasadzie
marekge
Co znajduje się w pliki .php? Skrypt czy sam html?
nakers2
w pliku php który chce zaincludować znajduje sie skrypt który importuje dany quest z bazy mysql
kamil4u
Jeżeli dobrze zrozumiałem smile.gif

- Albo w tym momencie używasz AJAX i pobierasz odpowiednie dane( w przypadku gdy warunek jest spełniony ).
- Możesz też już na wstępie załadować wszystkie niezbędne dane i za pomocą CSS ukryć je, a gdy warunek jest spełniony za pomocą JS odkryć/pokazać odpowiedni div z odpowiednimi danymi.
- Pozostaje też najgorszy sposób... w miejscu, gdzie powinny pojawiać się dane, umieścić ramkę(dynamicznie - za pomocą JS)
nakers2
poradziłem sobie jakoś inaczej, w js nie mogłem zrobić tego co chciałem zrobić
bo js działa w przeciwieństwie do php nie po stronie serwera, co automatycznie wszystko skreślało

zegarek84
Cytat(nakers2 @ 18.05.2011, 21:25:16 ) *
bo js działa w przeciwieństwie do php nie po stronie serwera, co automatycznie wszystko skreślało

zdaję sobie sprawę z tego, iż w kontekście całego tematu odpowiadam nie na temat ale język jest tylko narzędziem więc odpowiadam na to co cytuję - JavaScript może także działać po stronie serwera - google SSJS (Serwer Side Java Script) - odnośnie przeglądarek CSJS...

i link do najbardziej promowanego projektu (choć SSJS w zasadzie istniał od początku samego JS)
node.js
mat-bi
Jeju, ZOSTAWCIE WY W KOŃCU TEGO NODEJS

Rozumiem, żę jest to ciekawy projekt. Rozumiem, że to przeniesienie JS na wyższy poziom. Ale TO JEST NIESTABILNE I NIKT TEGO NIE UŻYWA!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.