Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyrażenie regularne (regex) - javascript
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
jacek115
Witam,

staram się skonstruować poprawnie wyrażenie regularne w języku javascript do wyciągnięcia fragmentu z kodu niestety z miernym skutkiem.

Kod wygląda następująco:

Kod
<a href='' onclick='return Funkcja(1, "506198","test", 5, true, "", "", ".f7a2a4faz", "12643933");' class='follow'></a>

Potrzebuję z tego wyciągnąć numery pomiędzy "", czyli w tym przypadku 506198 i 12643933.

Próbowałem na wszystkie sposoby, ale niestety nie jestem za dobry z wyrażeń regularnych smile.gif

czy ktoś mógłby mi pomóc i napisać jak w tym przypadku powinno takie wyrażenie wyglądać ?
wookieb
W jakim celu? Możesz podpiąć się pod kod danej funkcji i wyłapać te parametry.
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var StaraFunkcja = Funkcja;
  2. Funkcja = function() {
  3. // rob co chcesz
  4. return StaraFunkcja.apply(this, arguments)
  5. }
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
jacek115
Potrzebuję stworzyć dwie listy. W pierwszej będą się zawierały numery z pierwszego nawiasu a w drugiej z drugiego. Wydaje mi się że idealnie nadaje się do tego regex, ale jak już wspomniałem nie wiem za bardzo jak poprawnie skonstruować takie wyrażenie.

Próbowałem do testów wykorzystać narzędzie z link, ale i tak nie daję rady smile.gif
wookieb
Ale dlaczego musisz parsować kod zamiast po prostu te wartości przekazać w jakikolwiek sposób?
jacek115
Cytat(wookieb @ 25.05.2011, 16:51:14 ) *
Ale dlaczego musisz parsować kod zamiast po prostu te wartości przekazać w jakikolwiek sposób?

chodzi ci o to żeby przekaż te dwie wartości z funkcji do nowej która następnie będzie tworzyła listę? Czy nie jest to bardziej skomplikowane niż regex?

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.