Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cutenews
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Wiśniowy
Ściągnąłem ze strony www.php.pl scrypt do obsługi newsów Cutenews.Wszystko działa tylko jak mam wstawić newsy na stronę?questionmark.gif
kubatron
biggrin.gif
[php:1:2195da16da]<?php
include('show_news.php');
?>[/php:1:2195da16da]
#
Oczywiście stworz sobie katalog news i w nim wstaw caly skrypt a includuj:
[php:1:2195da16da]<?php
include('news/show_news.php');
?>[/php:1:2195da16da]
Wiśniowy
A jeżeli mam czarne tło,a czcionka w tym programie jest czarna to jak mam zrobić,żeby była biała??
kubatron
Popatrz w zródłach, z tego co widziałem to nie jest on na templatach, wiec popatrz w show_news.php smile.gif
coolik
hmm mialem ten system newsów u siebie i po 2 dniach ktos mnie zhackowal zmienilem haslo do serwera i do newsow i ponowila sie sytuacja...

z tego co wiem haslo jest jakos zapisane w pliku *.php i zakodowane systemem md5 czy jest jakas mozliwosc dostania się do tego pliku i wyciagnięcia dobrego hasla?
kicaj
Funkcja md5" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() nie koduje, ale hashuje smile.gif
Jezeli dostaniesz sie juz do hasla w postaci md5" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() to mozliwe ze bedziesz mogl dostac sie do panelu itp smile.gif
coolik
a w jaki sposob moge dodtac sie do panelu ? jakis koles sie tam dostal ale nie wiem w jaki sposob oni to robią :/ juz 2 system newsow na plikach zalozylem i jest ciągle to samo :/ niestety bazy MySQL nie mam :/
kubatron
Dostał się bo umie, napewno wykorzystał twój błąd w stworzonym skrypcie i poprzez nien się dostał, mysql jest o wiele bezpieczniejsze.
coolik
Cytat(kubatron @ 2004-06-20 21:35:55)
Dostał się bo umie, napewno wykorzystał twój błąd w stworzonym skrypcie i poprzez nien się dostał, mysql jest o wiele bezpieczniejsze.

ale to jest ten darmowy cutenews.. jaki tu jest błąd? gdzie?
KRASU
Ja także mam cutenews i problem polega na tym, że program nie wyświetla 3 liter: "źśą oraz ŹŚĄ". Kto ma jakiś pomysł, żeby to zmienić? Pozostałe polskie litery działają. Nie działają tylko te 3 sad.gif
Ive
nie znam tego systemu ale myślę że wystarczy zmienić kodowanie na iso-8859-2 lub windows-1250
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.