Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: --zmoderowano-- - Darmowe Aukcje Internetowe
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
gramastola
Witam Was serdecznie...

Wiem że już jest tego dużo ale miałem plan tworząc to aby było coś odmiennego rozbudowywać i dać alternatywe bezpieczeństwa wraz z darmowymi aukcjami

OPIS:

--zmoderowano--- Darmowe Aukcje Internetowe, to świetna alternatywa dla firm i osób prywatnych, którzy nie chcą płacić prowizji za pośrednictwo wystawiania swoich przedmiotów a przy tym nie tracąc na bezpieczeństwie swoich tranzakcji.

Strona którą można obejżeć to --zmoderowano--

--zmoderowano--

Będę bardzo wdzięczny gdy klikniesz "LUBIE TO" Dziękuję i odwdzięczę się exclamation.gif

--zmoderowano--

--zmoderowano--

--zmoderowano--

Za każde LUBIE TO na facebook odwdzięczę się tym samym smile.gif

Proszę o łagodne potraktowanie tej strony ponieważ cały czas ją rozbudowuje.... chce udowodnić sobie i innym że da się zrobić coś bez znacznej kwoty na koncie exclamation.gif

Chętnie również podejmę współprace i każdą pomoc uwagi i sugestie mile widziane.

Pozdrawiam Was serdecznie mam nadzieje że potraktujecie mnie ulgowo co do tego !
nospor
Leżysz na totalnych podstawach. Byle wpisanie '" i już szlag trafia Twoje zapytanie

Rejestracja podatna na standardowy atak XSS

I ta reklama:
"Zrób to co inni Polacy - dołącz do 4play.pl"
Jak ja nie lubie takiej ściemy :/ Wiesz, Ty i Twój kolega to nie powód by pisać "inni Polacy". Zwrot "inni Polacy" sugeruje, że do 4play.pl dołączyło więcej osób niż 2

W prawie wszystkich kategoriach masz 0 produktów, a w dwóch kategoriach masz aż -1 produktów. Ciekawe smile.gif
Daiquiri
1. Co ma robić przycisk "wyczyść" w zaawansowanym formularzu wyszukiwania? U mnie nie robi nic (Opera).
2. W wyszukiwaniu zaawansowanym, nawet gdy nie skończę uzupełniać interesujących mnie kryteriów i wybiorę "szukaj w kategoriach", skrypt automatycznie czyści pola checkbox i rozpoczyna wyszukiwanie.
3. Przy rejestracji nie sprawdzasz poprawności danych (np. czy kod pocztowy, telefon to liczby w ogóle).

Od strony wizualnej:
- uważam, że logotyp nie należy do szczególnie udanych,
- brak wyrównania między polem tekstowym wyszukiwarki na głównej, a przyciskiem "szukaj",
- mnóstwo mniejszych niedoróbek powyższego typu,
- ogólnie rzecz biorąc nie ma dramatu, ale i nie powala smile.gif,

I to by było na tyle, zważywszy na brak konta testowego i aukcji (nie mam zamiaru przeszukiwać wszystkich kategorii, żeby upolować jakiś przedmiot).
qrooel
--zmoderowano--

Sporo błędów ortograficznych i składniowych, ciężko się czyta niektóre rzeczy.

'Nieco' podobne do Allegro. ;]
nospor
Jeszcze poczytałem trochę na stronie i dość często pojawia się tekst: "profesjonalizm i bezpieczeństwo", "alternatywa bezpieczeństwa" (ten tekst pasuje idealnie i jako jedyny jest zgodny z prawdą wink.gif )
Błędy bezpieczeństwa wymieniłem w pierwszym poście. Oto kolejny:
--zmoderowano--
Bardziej się skupiłeś na tekstach o bezpieczeństwie niż na samym bezpieczeństwie.

ps:konto testowe:
login:jolziom
haslo:testtest
autor zapomniał podać wink.gif

w select z krajem można wpisać cokolwiek - ty to przyjmujesz i wyświetlasz co się wpisało. No co to za select że ja tam mogę wpisać cokolwiek?
Wiadomości można wysyłać samemu sobie.
Nie chce mi się zakładać drugiego konta by sprawdzić, czy można zarządzać cudzymi wiadomościami.
gramastola
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi i sugestie, cały czas staram się naprawiać to co nie jest doskonałe i załatwiać rzeczy które powinny być standardowo choć by SSL.

Naprawdę jestem wam wdzięczny za te cenne uwagi.

DZIĘKUJĘ !

p.s

Jeśli może jest ktoś chętny do współpracy/pomocy w usprawnieniu serwisu, pod względem kodu, gramatyki, spójności itd

Proszę pisać 37011052 wszelkie propozycje miło widziane smile.gif
konole
Niby nowe, a wygląd aukcji skopiowany prosto od Allegro.
drozdii07
Dziwny zbieg okoliczności:

4Pay:
http://imageshack.us/photo/my-images/12/paynx.jpg

Allegro:
http://imageshack.us/photo/my-images/153/allegroq.jpg/
gramastola
o zaczyna się...

Cytat

to chyba nie jest zastrzeżone w żadnym urzędzie ani praw autoskich...

Portal ma być darmową alternatywą allegro.

Cytat
Niby nowe, a wygląd aukcji skopiowany prosto od Allegro.

O nie wszystko wszystkim ale nie zrobił bym nigdy kopiuj wklej zwłaszcza że chce aby to miało miejsce bytu na sam początek robić smród z kopiowaniem czyjejś grafiki ?

O nie drogi Panie!

Po za tym prosiłem o ocenę a nie porównywanie lub też wytykanie bo to jest już zwykłe czepianie się, jestem bardzo zadowolony że chcecie mi pomóc uświadamiając iż są błedy wiem że nic nie jest doskonałe a żeby było trzeba nad tym trochę posiedzieć ale bez takich typu coś skopiowane z innej strony ;/ to było by idiotyczne zrobić takie coś w dodatku na starcie, Wybaczcie

p.s

To naprawde jest w fazie tworzenia powolutku do przodu dlatego też dałem to do oceny nie jest to oficjalny start smile.gif
nospor
No właśnie panowie, czepiacie się. To nic, że wizualnie jest to kopiuj-wklej allegro. W kodzie widać już zdecydowanie różnicę.

Cały layout na tabelkach (wkońcu mamy dopiero XXI wiek, nie ma co wymagać), w pokazanych przez Was kategoriach każde LI i SPAN ma style w kodzie, każde takie samo. Byłoby przecież marnotrawieniem pojemności internetu używając tylko klas i css... wink.gif

Skoro to dopiero start to pozmieniaj te wstawki o bezpieczeństwie i profesjonaliźmie bo do jednego jak i drugiego jeszcze daleko - bez urazy.
Piogola
Zmienisz zdanie o darmowych aukcjach, gdy z własnej kieszeni będziesz musiał utrzymać serwery i kilka milionów użytkowników. Jak zamierzasz weryfikować użytkowników i eliminować oszustów ?
gramastola
Cytat
Zmienisz zdanie o darmowych aukcjach, gdy z własnej kieszeni będziesz musiał utrzymać serwery i kilka milionów użytkowników.

1 Prowadzę firmę którą stać na to.
2 Portal również będzie zarabiał na reklamach.

Cytat
Jak zamierzasz weryfikować użytkowników i eliminować oszustów ?

Bardzo dobre pytanie. W trakcie prac jest również system płatności jak i negocjacje z prawnikami którzy pokierują mnie jak to wszystko wykonać, na szczęście mam taką możliwość nieodpłatnie co wiąże się z tym iż zaoszczędzę

Inwestycja wskazana lecz powoli powoli do przodu mam nadzieje!
mojo
Właśnie się zarejestrowalem
1. gdzie jest te obiecane 50 zł?
2. "darmowe aukcje" co to znaczy, bo przy próbie wystawienia, pry różnych opcjach np pogrubienie są podane koszty skorzystania z takiej opcji, to co to za darmowe aucje?
gramastola
Cytat
2. "darmowe aukcje" co to znaczy, bo przy próbie wystawienia, pry różnych opcjach np pogrubienie są podane koszty skorzystania z takiej opcji, to co to za darmowe aucje?

Proszę sobie wyobrazić że wyróżnienie na głównej stronie, pogrubienie i inne są darmowe... Jeden wielki haos nikt nie dodaje normalnych aukcji tylko każdy się pcha.

Ceny nie są wielkie bo maksymalnie można dodać ogłoszenie na 30 dni aby je wyróżnić płaci się symboliczną kwotę aby był porządek i ład.

Jednak za wystawienie zwykłej aukcji nie płaci się prowizji od sprzedawanych przedmiotów, powiedzmy wystawiam coś za 2 zł i musze płacić od wystawionej ilości przedmiotu, u Nas tak nie ma!

Nie płaci się nic a jeśli już chce się być w TOP płaci się symboliczną sumę i jednorazowo więc sądze że opłaca się wydać 5 zł na 30 dni by być wyróżnionym i zwiększyć atrakcyjność swoich aukcji. Niż płacić za samą aukcje plus dodatki a cena zwiększa się od ilości dni, u Nas cennik jest stały i bez zmian.

Myślę też by wprowadzić weryfikacje użytkowników po przelaniu z konta również symbolicznej sumy powiedzmy 1 gr co potwierdzało by autentyczność danych.

Ale to jak już będzie zainstalowany SSL i poprawiony system.

Również będzie niebawem coś ala Płacę z 4Pay smile.gif ale jeszcze długa droga sami Państwo wiedzą, fundusze bezpieczeństwo i akredytacje... Wszystko powoli w swoim czasie wink.gif

Co do 50 zł jest to bilans należy się skontaktować by taki bilans uzyskać wink.gif
mojo
To jeszcze napisz nam co miałeś na myśli pisząc TOP?
i co to jest i na czym polega bilans?

a gdzie można dokładnie jeszcze raz przeczytać o tych 50 zł bo ta inf. zniknęła, oczywiście rozumiem że to były aktualności ale chyba to jeszcze obowiązuje i można jeszcze gdzieś to przeczytać. Nie chcę by to wyglądało że poluję na te 50 zł ale skoro piszecie że darmowe portale to fikcja /rozumiem że o innych/ to sami też musicie być ok, chcę sprawdzić waszą uczciwość
pyro
Czy jest do tego jakieś konto testowe?
mojo
Wystawiłem przedmiot, zapchaliście mi całą skrzynkę jakąś informacją generowaną przez automat..
nospor
Cytat
Czy jest do tego jakieś konto testowe?
Ja założyłem testowe, ale widzę usunęli. Nie spodobała się krytyka wink.gif

Widzę banalnych błędów przeciwko atakowi XSS nadal nie poprawiliście oraz sqlinjection. A na stronie nadal widnieje opis:
Cytat
Pełen profesjonalizm i bezpieczeństwo

Wiem, czepiam się, ale skasowaliście takie moje fajne konto testowe wink.gif
konole
* brak zabezpieczenia, jak to ma w przypadku aukcji na Allegro - tzw. ochrona kupujących
* ja wiem, że to może i fajnie wygląda, ale publiczna informacja - "8 ZAREJESTROWANYCH UŻYTKOWNIKÓW" raczej zniechęca, niż zachęca
* od kiedy to regulamin pisze się wycentrowanym tekstem? Co to, nagłówek? Zupełnie nieczytelne jest i zniechęca do czytania po pierwszych kilku zdaniach
gramastola
Cytat
To jeszcze napisz nam co miałeś na myśli pisząc TOP?
i co to jest i na czym polega bilans?

a gdzie można dokładnie jeszcze raz przeczytać o tych 50 zł bo ta inf. zniknęła, oczywiście rozumiem że to były aktualności ale chyba to jeszcze obowiązuje i można jeszcze gdzieś to przeczytać. Nie chcę by to wyglądało że poluję na te 50 zł ale skoro piszecie że darmowe portale to fikcja /rozumiem że o innych/ to sami też musicie być ok, chcę sprawdzić waszą uczciwość

Top oznacza to iż ogłoszenie będzie zawsze na głownej stronie wyróżnione jeśli aukcji jest dużo jest to wtedy generowane losowo.

Bilans to kredyt czyli kupuje Pan sobie wyróżnione ogłoszenie i ono jest doliczane do rachunku jak w przypadku allegro. 50 zł oznacza że może Pan wystawić kilka wyróżnionych aukcji i bilans Pana nie może przekroczyć 50 zł długu.

Cytat
Wystawiłem przedmiot, zapchaliście mi całą skrzynkę jakąś informacją generowaną przez automat..

To jest nie możliwe...

Maila dochodzą po wystawieniu aukcji, rejestracji itp... Lub newestler

Cytat
Ja założyłem testowe, ale widzę usunęli. Nie spodobała się krytyka

Spodobała są to dla mnie bardzo cenne uwagi naprawde dziękuję i jestem wdzięczny za to kliknołem nawet opcje POMÓGŁ !

Cytat
Widzę banalnych błędów przeciwko atakowi XSS nadal nie poprawiliście oraz sqlinjection. A na stronie nadal widnieje opis:

Nie czepia się Pan zgadzam się jednak ja sam nie zdołam tego naprawić dość szybko ale będzie to działało Przysięgam!! Nie mam teraz takiej możliwości sad.gif przepraszam

Cytat
* brak zabezpieczenia, jak to ma w przypadku aukcji na Allegro - tzw. ochrona kupujących
* ja wiem, że to może i fajnie wygląda, ale publiczna informacja - "8 ZAREJESTROWANYCH UŻYTKOWNIKÓW" raczej zniechęca, niż zachęca
* od kiedy to regulamin pisze się wycentrowanym tekstem? Co to, nagłówek? Zupełnie nieczytelne jest i zniechęca do czytania po pierwszych kilku zdaniach

SSL będzie zainstalowane również z innymi akredytacjami, powolutku sad.gif

8 użytkowników... mamy żyć kłamstwem ? nikt nie ukrywa że jest to nowe a przecież nikogo nie zmuszam by się rejestrował jeśli nie chce to dzieki wam może się udać !

Co do regulaminu smile.gif Zgadzam się i dziękuję za tą uwagę smile.gif Naprawię to natychmiast smile.gif
nospor
Cytat
ja sam nie zdołam tego naprawić dość szybko
Czemu? Przecież zabezpieczenie przed tym XSS to minuta roboty.
Nie Ty to pisałeś i nie ma już programisty który to pisał? To czemu w takim razie piszesz na stronie, że administratorzy czuwają 24 godziny na dobę? Przecież to nieprawda.

Ty to pisałeś? No to jak mówię: minuta roboty i po sprawie.

Przepraszam, wiem, być może się czepiam, ale strasznie mnie rozdrażniły te teksty o profesjonaliźmie, o bezpieczeństwie, o innych Polakach co już przeszli na ten serwis. Strasznie nie lubię takiego mydlenia oczu potencjalnym naiwniakom, którzy niedajboże przejdą do serwisu na podstawie tak gołosłownych tekstów.
Ostatnio za dużo wkoło nas pojawia się reklam, które są jednym wielkim kłamstwem.
gramastola
Cytat
Czemu? Przecież zabezpieczenie przed tym XSS to minuta roboty.
Nie Ty to pisałeś i nie ma już programisty który to pisał? To czemu w takim razie piszesz na stronie, że administratorzy czuwają 24 godziny na dobę? Przecież to nieprawda.

Ty to pisałeś? No to jak mówię: minuta roboty i po sprawie.

Źle to ujołem... sad.gif nie mam dostępu do FTP nie ma mnie na miejscu, ale są ludzie którzy czuwają i starają się pomóc ale niestety ich umiejętność kończy się na klikaniu sad.gif

Cytat
Przepraszam, wiem, być może się czepiam, ale strasznie mnie rozdrażniły te teksty o profesjonaliźmie, o bezpieczeństwie, o innych Polakach co już przeszli na ten serwis. Strasznie nie lubię takiego mydlenia oczu potencjalnym naiwniakom, którzy niedajboże przejdą do serwisu na podstawie tak gołosłownych tekstów.
Ostatnio za dużo wkoło nas pojawia się reklam, które są jednym wielkim kłamstwem.

Rozumiem nie mam o to pretensji doceniam to!

Reklama była z myślą o pięknej przyszłosci, profesjonalizm, staram się jak mogę a naprawde mi na tym zależy i to słowo mogę obiecać nabierze pełnego znaczenia wink.gif
nospor
Cytat
Reklama była z myślą o pięknej przyszłosci
Czyli rozumiem, że serwis jest w fazie testowej. Czemu wiec kasujesz testowe konta? Na dodatek nowego testowego już sie nie da założyć, bo teraz zrobiliście osobiste sprawdzanie kont.
Cysiaczek
Dla mnie to jest zrzyna z allegro pod względem:
1.funkcjonalności
2. układu strony
3. tematyki

Nie rozumiem, co my tu mamy jeszcze oceniać?
gramastola
Nie jest w fazie testowej on już po prostu działa smile.gif

Jednak cały czas jest dopieszczany lecz bez przerywników w działaniu.

Dzięku Panu jak i innym użytkownikom tego forum, portal mogę znacznie ulepszać. Ponieważ to użytkownicy są najważniejsi smile.gif i wasze opinie są dla mnie cenne
nospor
Cytat
Nie jest w fazie testowej on już po prostu działa
A, czyli wracamy do punktu wejściowego: kłamliwa reklama serwisu. Skoro sam sobie zdajesz sprawę, że kłamiesz w tej reklamie, to może warto by poczekać z jej wyświetlaniem aż stanie się ona prawdą?
gramastola
Ale nie narzucam reklamę każdemu nie jest ona na głownej stronie smile.gif zresztą jest bardzo krótka, brzydka i każdy widzi ilu jest użytkowników, nikt nikogo nie oszukuje bo każdy widzi jak jest sad.gif

Czy ta reklama jest dla Pana aż takim wielkim problemem sad.gif ?

p.s

Tworząc to miałem i nadal mam dobre intencje, nie szukam zarobku jak i popularności, szukam tylko swojego miejsca i satysfakcji że mogę sprawić przyjemność sobie jak i innym. Szczerze.

Stać mnie by ten portal utrzymać prowadzę firmę która na niego zarobi bez problemu, mam pewność że to jest to co chciałem i nie opuszcze tego, tej myśli i moich celów!

Chcę spełnić marzenie smile.gif Tak po prostu, Marzenie każdy z nas je ma!
nospor
W tej chwili mówisz tylko o filmiku o "innych polakach".
A ja mówię o całej stronie O NAS

1) Filmik
2) Górnolotne teksty o profesjonaliźmie i bezpieczeństwie.

Cytat
Czy ta reklama jest dla Pana aż takim wielkim problemem
Załóżmy że jestem potencjalnym klientem Waszego serwisu i jestem totalnym laikiem. Co robie? Wchodzę na stronę O NAS a tam same piękne rzeczy, takie jak profesjonalizm i bezpieczeństwo, że administratorzy czuwają 24 godziny na dobę.
Z racji, że jestem laikiem i nie jestem w stanie tego sprawdzić, wierzę na słowo i się rejestruję. I co? I pstro, w każdej chwili ktoś może wejść na moje konto, bo serwis jest podatny na banalny XSS co stanowi furtkę dla potencjalnego hakera.

Z racji, że laikiem w tej sprawie nie jestem to widzę jak jest. I widzę, że na stronie O NAS okłamujecie potencjalnych klientów fałszywą reklamą. I tak, jest to dla mnie wielkiem problemem, bo ostatnimi czasy na każdym kroku próbuję mnie kantować i obdzierać z kasy i jestem na tym punkcie wyczulony.

Dałeś pod ocenę serwis więc oceniam. Wskazuję błędy w skrypcie, wskazuje błędy w stronie O NAS, która też jest błędem.

Nie jest moim celem obdzierać Cię z marzeń. Chcę ci zwrócić uwagę, byś nie dążył do swojego marzenia po "trupach".
gramastola
Cytat
Załóżmy że jestem potencjalnym klientem Waszego serwisu i jestem totalnym laikiem. Co robie? Wchodzę na stronę O NAS a tam same piękne rzeczy, takie jak profesjonalizm i bezpieczeństwo, że administratorzy czuwają 24 godziny na dobę.
Z racji, że jestem laikiem i nie jestem w stanie tego sprawdzić, wierzę na słowo i się rejestruję. I co? I pstro, w każdej chwili ktoś może wejść na moje konto, bo serwis jest podatny na banalny XSS co stanowi furtkę dla potencjalnego hakera.

Z racji, że laikiem w tej sprawie nie jestem to widzę jak jest. I widzę, że na stronie O NAS okłamujecie potencjalnych klientów fałszywą reklamą. I tak, jest to dla mnie wielkiem problemem, bo ostatnimi czasy na każdym kroku próbuję mnie kantować i obdzierać z kasy i jestem na tym punkcie wyczulony.

Dałeś pod ocenę serwis więc oceniam. Wskazuję błędy w skrypcie, wskazuje błędy w stronie O NAS, która też jest błędem.

24 na dobę jest to prawdą !

Profesjonalizm sam Pan wie, staram się! i uzyskam to w 100% (jeszcze chwilkę)

To darmowy portal nik nikogo nie chce oszukiwać na pieniądze exclamation.gif GWARANTUJE!

Obiecuje oficjalnie że po powrocie zajme się tym niezwłocznie.

Traktuje wasze oceny bardzo poważnie, Nawet poprawiłem regulamin wedle oceny, naprawde wszystko co piszecie jest dla mnie cennym drogowskazem smile.gif

i dziękuję za to smile.gif

p.s

Niebawem będzie wszystko tak jak Pan to opisuje plus jeszcze coś i dane firmy smile.gif

Co do bezpieczeństwa i planach

*Współpraca z prawnikiem (na razie 1) zrealizowana w 80%
*Weryfikacja danych po przez przelew 1 gr z konta rejestrującego w celu potwierdzenia danych lub listownie (w trakcie)
*SLL W realizacji zamówienia ( lada moment powinno się pojawić) nie jest to zależne o de mnie sad.gif
*Płatności coś ala Płacę z 4Pay ( w trakcie przygotowania)

i wiele więcej więc prosze brać pod uwagę to że myślę naprawde bardzo poważnie! Niebawem przypływ gotówki co przyśpieszy cały proces!

Pozdrawiam serdecznie i Dobranoc

Cytat
Nie jest moim celem obdzierać Cię z marzeń. Chcę ci zwrócić uwagę, byś nie dążył do swojego marzenia po "trupach".

Nawet nie wyobrażasz sobie jak jestem ci za to wdzięczny! smile.gif

Cytat
Dla mnie to jest zrzyna z allegro pod względem:
1.funkcjonalności
2. układu strony
3. tematyki

Nie rozumiem, co my tu mamy jeszcze oceniać?

Każdy ma prawo wypowiedzenia swojej opinii, skoro dla Pana jest to totalna kopia ? Przykro mi że aż tak jest źle sad.gif
nospor
Żeby nie ta nieszczęsna strona O NAS to bym wskazał błędy i się więcej nie odzywał smile.gif

Cytat
24 na dobę jest to prawdą !
No i pytanie co robi adminstrator. Już wiemy, że mój "administrator" robi co innego niż Twój. I w tym sensie, to być może te 24 na dobe jest prawdą. No już tego nie sprawdzę smile.gif

Cytat
Profesjonalizm sam Pan wie, staram się! i uzyskam to w 100% (jeszcze chwilkę)
To nie można tych bajeczek napisać dopiero za chwilę gdy bajeczki staną się prawdą?

Cytat
do bezpieczeństwa i planach

*Współpraca z prawnikiem (na razie 1) zrealizowana w 80%
*Weryfikacja danych po przez przelew 1 gr z konta rejestrującego w celu potwierdzenia danych lub listownie (w trakcie)
*SLL W realizacji zamówienia ( lada moment powinno się pojawić) nie jest to zależne o de mnie
*Płatności coś ala Płacę z 4Pay ( w trakcie przygotowania)
Dobrze, być może to jest prawda. Ja skupiłem się na rzeczach podstawowych, wręcz podręcznikowych. XSS parę lat temu mogło być czarną magią. Teraz to jest podstawa, którą trzeba poprostu znać
Co mi z tego, że weryfikować będzie dane na milion różnych sposóbów, jak wystarczy hakerowi 2 minuty by wejść tylnymi drzwami na moje juz zweryfikowane konto przy pomocy banalnej luki XSS?

Cytat
To darmowy portal nik nikogo nie chce oszukiwać na pieniądze GWARANTUJE!
Ani razu nie sugerowałem, że chcesz kogoś kantować na kasę.
gramastola
Cytat
No i pytanie co robi adminstrator. Już wiemy, że mój "administrator" robi co innego niż Twój. I w tym sensie, to być może te 24 na dobe jest prawdą. No już tego nie sprawdzę

Zawsze można sprawdzić smile.gif tak sądzę smile.gif

Cytat
To nie można tych bajeczek napisać dopiero za chwilę gdy bajeczki staną się prawdą?

Dobrze smile.gif (w trakcie smile.gif )

Cytat
Dobrze, być może to jest prawda. Ja skupiłem się na rzeczach podstawowych, wręcz podręcznikowych. XSS parę lat temu mogło być czarną magią. Teraz to jest podstawa, którą trzeba poprostu znać
Co mi z tego, że weryfikować będzie dane na milion różnych sposóbów, jak wystarczy hakerowi 2 minuty by wejść tylnymi drzwami na moje juz zweryfikowane konto przy pomocy banalnej luki XSS?

Wracam i zabieram się ostro do roboty exclamation.gif (teraz kurka nie mam jak )
nospor
Cytat
Zawsze można sprawdzić tak sądzę
A już niech ktoś inny sprawdza te 24/dobe. Ja w nocy sypiam wink.gif

Cytat
Dobrze (w trakcie )
Ok, trzymam za słowo. Bo jak nie to znowu się zacznie smile.gif
Daiquiri
gramastola, z tym że jeżeli nie chcesz nikogo wprowadzać w błąd, to hasła typu "Pełen profesjonalizm i bezpieczeństwo" nie powinny figurować w połączeniu z 4pay.pl smile.gif. Głównie zważywszy na fakt, iż brakuje tam bezpieczeństwa, a i nad profesjonalizmem (jak sam napisałeś) dopiero pracujesz.

Nadal nie wykonujesz prostej walidacji danych w formularzach, chociażby numeru telefonu czy kodu pocztowego przy rejestracji - można tam wpisać cokolwiek. Baa, można się dwa razy spróbować zarejestrować z tą samą nazwą użytkownika... no przecież nie będziecie chyba tego ręcznie sprawdzać? Podobnie jak literówek przy województwach itd. A to tylko podstawowe uwagi co do funkcjonalności.
gramastola
Cytat
Ok, trzymam za słowo. Bo jak nie to znowu się zacznie

Obiecuje smile.gif (nie będzie Pan musiał zaczynać ;p )
nospor
Raz do mnie Panujesz, raz na Ty. Zdecyduj się wink.gif

My tu na forum raczej sobie nie panujemy. Wszyscy jesteśmy na per szanowny i najwspanialszy moderatorze biggrin.gif

hehe, żartuje. Wszyscy z reguły jesteśmy na per TY.
gramastola
Wybacz idiotyczne przyzwyczajenie, tzw. zboczenie zawodowe, codziennie Pan Pani już się aż w głowie wali smile.gif

p.s

O Nas (Edytowane) myślę że poprawnie wink.gif ? smile.gif
bumbastic002
Czy mi się wydaje czy wystawiłeś ten serwis na sprzedaż? Na innym forum jest oferta sprzedaży całości za 50pln wraz z domeną.
pyro
Cytat(bumbastic002 @ 20.08.2011, 19:44:44 ) *
Czy mi się wydaje czy wystawiłeś ten serwis na sprzedaż? Na innym forum jest oferta sprzedaży całości za 50pln wraz z domeną.

Nie 50 a 30

http://gamehostingtalk.pl/-sprzedam-idealn...nia-t-7080.html
gramastola
Chyba mylicie serwisy i ogłoszenia smile.gif...

na 4Pay kiedyś stało zupełnie co innego, co było sprzedane.

Nic nie poradzę że na GHT nikt nie interesuje się nieaktualnymi ofertami
konole
Jak to jest możliwe, że masz 6 zarejestrowanych osób, a na Facebooku 120 osób lubi Twoją stronę? Ta proporcja chyba powinna być w odwrotną stronę?
gramastola
Cytat
Jak to jest możliwe, że masz 6 zarejestrowanych osób, a na Facebooku 120 osób lubi Twoją stronę? Ta proporcja chyba powinna być w odwrotną stronę?

Wiesz że nie wiem smile.gif ?

Ale może to dlatego że masowo się pisało no kliknij lubie to ... po znajomych itd... Każdy klikał odruchowo nie wiedząc w co klikają tak sądze!
Rid
Jeśli tak ma wyglądać walidacja formularza to ja dziękuję.
http://pokazywarka.pl/wfo37y/.
Poza tym ,te punktowanie kategorii na stronie głównej ,trochę nie trafione,ogólnie psuje trochę wygląd strony.
Patrzę w kod źródłowy a tam brak użycia klas do styli css-musiał się chyba Pan nieźle napisać bo wystarczyło użyć jednej klasy do tagów np. takich jak li ,a nie powtarzać te same style do każdego tego tagu.
Profesjonalizm trochę leży,nie czepiam się tego że strona w większości budowana na tabelach.
Pierwszą rzeczą ,jaką powinien sie Pan zająć to poprawa walidacji wszystkich formularzy,a widzę że Pan teraz skupia sie na SSL,a to nie zabezpieczy Pana przed atakami XSS.
Wysyłam pusty formularz na stronie zaawansowanego wyszukiwania i wyświetla mi wszystkie przedmioty,czy to taki autorski pomysłquestionmark.gif?-znów brak walidacji.
Myślę ,że przed Panem jeszcze ogrom pracy-a Pan,oczekuje na SSL jakby to miało zaradzić tym błędom o których pisali
forumowicze.

Walidacja jest ważną częścią projektu ,a Pan ją po prostu zaniedbał-ssl radziłbym odłożyć na później bo to plusik w zabezpieczeniu,a zająć się poprawą formularzy.

PS.Opcja zapomniałem hasła nie należy do najlepszych.Tylko jedno pole hmm-powodzenia z botami i z przepełnieniem skrzynki nadawczej.Niech pan doda jakieś inne pole i do tego captche.
W systemie komentarzy jest także błąd logiczny-dwie przykładowe aukcje-nikt nie zakupił,nikt nic nie sprzedał,a mimo to urzytkownik ma 100% pozytywnych komentarzy,mimo że żadnych komentarzy nie ma.100% w logice/matematyce oznacza liczbę 1 ,jak dobrze myślę.Tak więc ,naliczanie komentarzy powinno rozpoczynać się od wystawionego co najmniej jednego komentarza.
gramastola
Dziękuję za te wszystkie podpowiedzi, nie skupiam się na SSL zgadzam się on nie daje 100% zabezpieczenia jednak zapewniam portalowi to zaufanie.

Niebawem będę w domowym zaciszu jak już wspomniałem i skrupulatnie przysiądę do poprawek wszystkich tych najważniejszych które Państwo mi uświadomili i napisali.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za te wszystkie wyczerpujące wypowiedzi.
bumbastic002
To ja już nie kumam. Ogłoszenie z wczoraj: http://www.forum.optymalizacja.com/index.p...887&hl=4pay
dzisiaj już w koszu ale wczoraj było jak najbardziej na sprzedaż, chyba że coś mocno pomyliłem.
Cysiaczek
Po zastanowieniu się i po goglaniu, uznałem że to nie jest strona przedstawiona do oceny, tylko prób rozreklamowania serwisu:
1. Nieukończonego
2. Będącego kopią innego, powszechnie znanego
Ponaddto. Linki do serwisów społecznościowych, ich powtarzalność i ilość występująca również na innych serwisach/forach sugerują marketing, a to już jest sprzeczne z zasadami forum.

Zamykam, linki wywalam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.