Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Includowanie całej strony a zmienna $_SERVER
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deprecion00
Witam,

mam dwie strony, np. pierwsza.pl i druga.pl, strona pierwsza.pl zawiera fragment kodu, który wywołuje stronę druga.pl.

Np.

1. include('http://druga.pl/index.php');

Czyli użytkownik wchodząc na pierwsza.pl widzi treść z druga.pl/index.php. W skrypcie druga.pl/index.php mam fragment, który odczytuje ip z $_SERVER['REMOTE_ADDR'], w tej chwili skrypt podaje adres serwera pierwsza.pl a chciałbym żeby podawał adres użytkownika, który faktycznie odwiedził stronę. Czy jest to do uzyskania? Zależało by mi też na odczytaniu $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] i innych danych identyfikujących faktycznego usera. Bardzo proszę o jakieś naprowadzenie na temat, na razie nie wiem nawet o co pytać Googla :/

Pozdrawiam
nospor
includując stronę z innego serwera bawisz się niejako w przeglądarkę. Tak więc serwer drugi jako użytkownika widzi Twój serwer, bo to serwer odpala stronę a nie user. Koniec kropka.

Możesz co najwyżej pobawić się cURL i wysyłać w nagłówkach faktyczne dane usera.
deprecion00
Cytat(nospor @ 4.10.2011, 21:06:07 ) *
Możesz co najwyżej pobawić się cURL i wysyłać w nagłówkach faktyczne dane usera.

To mi wystarczy, dzięki za podpowiedź :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.