Interesuje mnie jak rozwiązujecie sprawę wyświetlania komunikatów dla użytkowników. Mam na myśli sytuacje, gdy ktoś się zaloguje/wyloguje, doda jakiś wpis w CMS czy wykona jakąkolwiek akcję. Osobiście uwielbiam widzieć komunikat, że coś udało się zrobić - daje to taki komfort psychiczny

Mam na myśli komunikat w postaci ramki jak np. tutaj: http://ising.pl/?wylogowano=1
No właśnie. Kiedyś też stosowałem zmienne GET przekazujące informację o tym, żeby wyświetlić dany komunikat. Jest to skuteczne, ale nieco kłopotliwe.
Innym rozwiązaniem jest ustawienie po prostu zmiennej z treścią komunikatu po wykonaniu akcji. Niektórzy tak robią, ale to jest fatalny błąd wg mnie, bo każdą akcję powinno się kończyć przekierowaniem, by zapobiec odświeżeniu i tym samym wykonaniu akcji ponownie (to oczywiste, ale nie każdy o tym pamięta).
Ja ostatnio stosuję przechowywanie komunikatów w sesji, co jest bardzo wygodne. Mam dwie metody: jedna zapisujące komunikat, a druga odczytuje i zaraz po tym usuwa zmienną z pamięci. Sposób ten w użyciu jest bardzo wygodny (tylko set i get w dowolnym momencie, w międzyczasie może pojawić się nawet 10 przekierowań, a i tak komunikat przetrwa i nie troszczymy się o linki), ale czy jest to mądre, by przechowywać taką informację w sesji? Jak Wy to rozwiązujecie?