Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][api allegro] Pobranie sprzedanych aukcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
markonix
Z API Allegro mam już troszkę doświadczenia ale stanąłem na takiej głupocie jak pobranie sprzedanych aukcji.
Chce wysłać do klientów link do systemu (wcześniej umieszczałem go w wiadomości dla kupującego, ale nikt tego nie czyta).

Próbuje się zagłębić w dokumentacje i na razie mam tyle:
MyAccount2 - Pobieram listę aukcji sprzedanych
MyContact - Pobieram na podstawie powyższego dane kontrahentów.

No i by było prawie wszystko ok - mam dane aukcji i dane kontrahenta ale brakuje mi jednej rzeczy - liczby zakupionych przedmiotów.
W opisie aukcji mam tylko sumarycznie.. Nie ma w tym API żadnej sensownej metody, która po ludzku listuje pojedyncze sprzedaże? thumbsdownsmileyanim.gif

Mały edit:
doGetPostBuyFormsDataForSellers - czytałem o tej metodzie i ją ominąłem ze względu na to, że pobiera dane z formularzy, a przecież chyba właśnie jest tak, że nie trzeba ich wypełniać (można stronę opuścić?). Teraz właśnie nie pamiętam jak to jest, a nie będę kupował na próbę.
cycofiasz
Od pobierania ilości zakupionych sztuk/par jest metoda doGetBidItem2
markonix
Tak.. Właśnie ją miałem otwartą ale z tego wynika że trzeba już użyć, aż 3 metod do wykonania jednej rzeczy.
Zacznę pisać ale może jeszcze ktoś ma prostsze rozwiązanie?
cycofiasz
Nie istnieje prostsze rozwiązanie niż doGetBidItem2 + doGetPostBuyData.

Zawsze możesz parsować emaile.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.