Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: inne bramki sms
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pf
Witam,
czy można napisać skrypt do wysyłania sms, ale niekorzystający z darmowych bramek operatorów. Jest coś takiego jak np. bramka 9gr (chyba 9gr.prv.pl). Czy coś takiego można zrobić "normalnie" za pomocą np. php, czy konieczna jest np. jakaś umowa z operatorami?
Dabroz
Przejrzałem stronę...

Wydaje mi się, że nie...

wystarczy

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $wynik=file('http://www.semland.com/sms/sms.php?login=twoj_login&haslo=twoje_haslo&numer='.$numer.'&tresc='.urlencode($tresc));
  5.  
  6.  
  7. ?>
LukasMG
Popatrz tutaj:

OMNIX
pf
@LukasMG: tam można wykorzystać swoje konto na omnixie, a mi chodzi o coś "niezależnego"

@Dabroz: tu podobnie, tylko że tu można wykorzystać konto też w tej bramki.

A właśnie interesuje mnie jak coś takiego samemu napisać - coś takiego jak ta bramka...
Dabroz
No to napewno musisz mieć jakieś zaplecze... napewno nie ma takiej funkcji w php jak sms() smile.gif Musisz mieć umowę z operatorami... albo jakąś inną bramką, tak mi się wydaje
bronx
możliwe jest napisanie własnej bramki, ale... udalo mi sie to zrobic tylko na sieć PLUS GSM... dodam, że korzysta z funcji mail

pozdrawiam
matid
Cytat(bronx @ 2004-08-31 00:19:04)
możliwe jest napisanie własnej bramki, ale... udalo mi sie to zrobic tylko na sieć PLUS GSM... dodam, że korzysta z funcji mail

pozdrawiam

To jest dokładnie to samo co korzystanie z API bramki ERA Omnix, tylko PLUS udostępnił to w znacznie prostszy sposób.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.