Witam,
od niedawna pracuje nad zadaniem polegajacym na generowaniu pliku XML na podstawie strony umieszczonej na serwerze. Moj problem polega na tym ze nie kontroluje stron ktore sa wrzucane na serwer. Oznacza to ze moga one byc napisane niezgodnie ze standardami. Zostaja one poprawione przez HTML tidy a nastepnie na podstawie wygenerowanego HTML tworzony jest plik XML za pomoca XMLbeans. I tutaj zaczyna sie moj problem. Niektore bledy HTML tidy potrafi naprawic samemu (jak n.p. domkniecie znacznika </h1>) a w innych przypadkach tylko informuje o bledzie (jak np niedomkniety <input .. ), wyrzucajac exception i nie generujac zadnego output'u. Jesli taka sytuacja ma miejsce na wejsciu XMLBeans nie mam nic i program mi sie wykrzacza. Z tego powodu chcialem sie zapytac czy znacie moze jakies inne programy pozwalajace na poprawe pliku HTML, ktore powiedzmy kiedy nie sa w stanie go naprawic po prostu zostawiaja z bledem? Czy sa moze jakies programy sprawdzajace np strukture takiej strony? W przypadku kiedy umieszcze znacznik zamykajacy formularz w komorce tabeli (pomiedzy znacznikami <td> )HTML tidy rowniez wyrzuci blad nie generujac output'u. Jest to blad ktory nie powoduje niepoprawnego dzialania strony, mimo ze nie jest zgodny ze standardami. W takim przypadku chcialbym zeby po prostu ten znacznik tam zostal. Mam nadzieje ze w miare prosto przedstawilem o co mi chodzi i z gory bede wdzieczny za wszelka pomoc.