Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Insert Do Bazy Przy Onclick
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
adamos
Witam
Mam maly problem - polegajacy na tym ze w trakcjie zdarzenie OnClick np. na banerze chciałbym zwiększyc licznik kliekniec ktory przechowuje w bazie. Gdy wowoluje jakas funkcje w js podczas onClick i mam w niej znaczniki php<??> w ktorych wykonuje inserta - prawie dziala ale z wyjatkiem - zapytanie jest wykonywane kazdorazowy przy odswierzeniu stronki a nie przy kliknieciu - tak jakby kod php byl niezalezny i wykonywal sie zawsze.
Czy moze ktos zna rozwiazanie na taki temat
Dzieki z gory
Pozdrawiam
Sh4dow
php jest jezykiem server-side i zeby wykonac tak zapytanie do bazy, strona musi byc przeladowana. JS jest zupelnie czym innym, on jest jezykiem ktory interpretuje przegladarka a nie server. Jesli chcesz wykonac insert poprzez php to musisz przeladowac strone.
adamos
Ok dzieki - tak tez przypuszczalem ze w taki sposob nie uda mi sie tego zrobic - troche szkoda ... bo przeladywanie strony przy klikniecuy na bener jest troche ... ale trudno
dzieki
stoprocent
To zrob popup ktory sie otworzy i w nim zrobisz insert , nie bedziesz musial gl. strony preladowywac . smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.