Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Jak przenieść aplikacje symfony z localhost na serwer hostingowy?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
kondzio85
Witam, właśnie zakończyłem moją pierwszą aplikację z wykorzystaniem Symfony. Wszystko tworzyłem na localhoscie ale problem w tym że nie wiem jak przerzucić projekt na serwer hostingowy.
Czy wystarczy przekopiowac pliki projektu i zmienić ustawienia dostepu bazy danych??
Hosting wykupiony mam w Hostpower, a aplikacje chcę wrzucić na subdomene.
Drzewo plików na serwerze wygląda następująco:
serwer_www/public_html/katalog_subdomeny

Proszę o pomoc
toffiak
Właściwie tak, pliki z katalogu web, niezależnie od wersji symfony umieszczasz w katalogu subdomeny. Cała reszta powinna być umieszczona w miejscu niedostępnym dla użytkownika.

Cała konfiguracja to poprawne ustawienie ścieżek.

Dla symfony 1.4 należało jeszcze zmienić ścieżkę do katalogu web, serwisy były umiesczane na hostingu linuxpl.com a tam katalog "zewnętrzny" nazywał się public_html, dlatego do pliku ProjectConfiguration.class.php dodawałem $this->setWebDir(sceżka_do_katalogu_web)
Sinevar
Jeśli masz dostęp do ssh na tym hostingu, zerknij na capifony, a nóż przypadnie Ci do gustu: http://capifony.org/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.